Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Karlovy Vary vedly už 2:0, ale pak už stříleli góly jen hráči Vítkovic

První vyhrání z kasy vyhání. Staré přísloví platilo i v Karlových Varech, kde domácí hokejisté sice dali první gól a vyhráli úvodní třetinu, když se trefil Osmík. A když Havlín přidal ve 23. minutě další gól, vypadalo to náramně. Jenže pak se trefil Lednický a Krenželok vyrovnal na 2:2. Kalus v poslední třetině definitivně převrátil výsledek na stranu Vítkovic. 

Karlovy Vary - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Vítkovice, které dorazily za západ Čech bez útočníků Marosze, Flicka a distancovaného Hrušky, začaly aktivněji. Výraznější šanci si ale vypracoval jen Lednický. V 8. minutě se tak z vedení radovali domácí. Kapitán Vondráček dojel již zdánlivě ztracený puk a po jeho nezištné přihrávce otevřel skóre Osmík.

Severomoravané, kteří v závěru úvodní části opět zvýšili svůj tlak, mohli srovnat ve vlastním oslabení. Po chybě domácí obrany na útočné modré ujel Kalus, ale po jeho přihrávce nedokázal Bondra usměrnit puk za Novotného záda. Po střele Havlína od modré a nešťastné teči hostujícího Lednického se ve 23. minutě dostali domácí do dvoubrankového vedení.

Vítkovice ani po druhé inkasované brance neustoupily od své urputné a pro karlovarské hráče nepříjemné hry. A ve 27. minutě se jim podařilo snížit. Lednický napravil svou předchozí chybu při inkasované brance a pohotově za Novotného záda vrátil prudkou střelu Fridricha. Ještě ve druhé třetině hosté vyrovnali, Novotného podruhé překonal Krenželok.

Úvodní desetiminutovka závěrečné třetiny se nesla ve znamení čekání na chybu jednoho z týmů, jako první ji udělali domácí hráči. Po Hanouskově zaváhání ujel v 50. minutě Kalus a střelou mezi betony otočil vývoj zápasu ve prospěch Vítkovic. Hosté poté těsný náskok uhájili, Západočechům se nepodařilo vyrovnat ani při závěrečné power-play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Osmík (Vondráček, Plutnar), 23. T. Havlín (Koblasa) - 27. Lednický (Fridrich), 32. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Vildumetz), 50. M. Kalus. Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 2472.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Hanousek, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Weinhold - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, Průžek - Kohout, Kulich, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Gewiese, Galvinš, Stehlík, Koch, L. Kovář - M. Kalus, Dej, Bondra - Fridrich, Vildumetz, Roberts Bukarts - Svačina, L. Krenželok, Lednický - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články