Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Karlovy Vary ukončily sérii porážek. Západočeši nasázeli Zlínu pět branek

Karlovarští hokejisté ukončili šestizápasovou šňůru proher jednoznačným vítězstvím 5:1 nad Zlínem ve 35. kole extraligy. Západočeši, za které se gólově prosadila pětice různých hráčů, si pojistili sedmé místo v tabulce. Berani zůstávají předposlední s pětibodovým náskokem před Motorem.

Karlovarský brankář Filip Novotný zasahuje v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Energie se proti Zlínu musela už obejít bez útočníků Kašeho a Lauka, kteří byli po výpomoci Západočechům nuceni vrátit se do zámoří. První větší šanci si vytvořil hned v úvodní minutě střelou z mezikruží hostující Karafiát a následně bekhendovou kličku nedotáhl do konce Ferenc.

Skóre však ve 12. minutě otevřeli domácí díky Vondráčkově teči po Graňákově nahození od modré čáry. Do rovnovážného stavu vrátil utkání hned o dvě minuty později Fryšara, jenž vrátil Dobiášovu střelu za Novotného záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Zlín

Vedení hráčům z lázeňského města vrátil ve 22. minutě po vyšachování zlínské obrany střelou do odkryté branky Zabloudil a oslavil tak svou první extraligovou trefu. "Dnes to bylo v kabině před zápasem hodně vyhecované, protože ty tři body jsme nutně potřebovali. Chtěli jsme vyhrát, abychom se tak odrazili k dalším úspěšným zápasům," prozradil domácí útočník Matěj Zabloudil.

Do té doby ve většině činností aktivnější domácí měli blízko k další brance o chvíli později, ale Černochovu střelu vykopl na poslední chvíli na brankové čáře Huf.

Ve 27. minutě uplatnil Flek svou rychlost a po samostatném úniku střelou mezi betony Hufa navýšil vedení Karlových Varů. Po třetí brance Zlín zvýšil svou aktivitu v obranném pásmu domácích, z čehož pramenily i šance Vopelky a Okála.

Závěrečná třetina již byla zcela v režii domácích. Ve 46. minutě bombou z mezikruží trefil čtvrtou branku Koblasa, o minutu později Šenkeřík sice dostal popáté puk za Hufova záda, ale po trenérské výzvě hostující střídačky byla branka zrušena z důvodu nedovoleného bránění Černocha v brankovišti. Ještě v téže minutě dosáhl již regulérní páté branky Beránek. Z poklidného závěru utkání vybočila již pouze rozmíška mezi Graňákem na straně jedné a Fořtem na straně druhé.

"Vary zaslouženě vyhrály, my jsme zápas odehráli velice špatně. Jenom díky tomu, že nás podržel brankář Daniel Huf, jsme neprohráli ještě mnohem vyšším rozdílem. Bylo to špatné, chyběla nám celá pětka, která nedojela, ti hráči nám citelně chyběli. Nechceme se na to ale vymlouvat," uvedl asistent hostujícího trenéra Martin Hamrlík.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 22. M. Zabloudil (Hladonik, Weinhold), 27. Flek (T. Mikúš), 46. Koblasa (Pulpán), 47. O. Beránek (Graňák) - 14. Fryšara (Dobiáš). Rozhodčí: Horák, Micka - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, M. Zabloudil - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zlín: Huf - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Suhrada - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Karafiát, Dufek - Dobiáš, Fryšara, Herman - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články