Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Karlovy Vary udržely proti Hradci Králové vedení, vítězství řídil kapitán Skuhravý

Karlovy Vary - Kapitán karlovarské Energie Václav Skuhravý se mezi střelce zapsal dvakrát a hlavní měrou se zasloužil o výhru Západočechů 3:2 proti Hradci Králové. Hostující Dragoun sice v závěru snížil, ale Východočeši už srovnat nestihli. Karlovy Vary zvítězily po dvou zápasech, na opačné straně tabulky ztrácí Hradec na druhý Třinec už devět bodů.

Václav Skuhravý v dresu Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Úvodní desetiminutovka se nesla především v duchu častých vyloučení, když z obou stran rozhodčí vyloučili po dvou hráčích. Ve 12. minutě otevřel skóre zápasu Skuhravý, který prakticky s návratem hříšníka Červeného na led prostřelil ranou od modré čáry gólmana Kacetla. Svou brankou ukončil proti neoblíbenému soupeři střelecký půst v této sezoně, jež se protáhl na 191 minut a 25 sekund.

Ve druhém dějství byla i nadále překvapivě aktivnější domácí Energie. Ve 26. minutě po Sičákově střele od modré čáry navýšil skóre bekhendovou dorážkou Kindl. Po druhé brance Východočeši přece jenom zvýšili tlak v obranném pásmu domácích. Ve 29. minutě po zmatcích v zadních řadách Energie snížil střelou z mezikruží Pláněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

Velkou šanci na opětovné zvýšení náskoku dostali Západočeši ve 34. minutě, kdy byli krátce po sobě vyloučeni Dietz a Červený. Téměř dvě minuty trvající přesilovku pět na tři využil ve 35. minutě Skuhravý, který svou druhou trefou vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Mountfield ve třetí třetině zvýšil své úsilí a tlak na domácí branku. Velkou příležitost ke zkorigování výsledku měl zejména Dej, který šikovně tečoval Bednářovo nahození. Královéhradečtí se dočkali až v 54. minutě, když Dietzovu střelu tečoval Dragoun. 

Vstřelený gól však byl uznán až po konzultaci s videorozhodčím, neboť domácí protestovali, že byl vstřelen v rozporu s pravidly za pomoci hry vysokou holí. "Jestli hokejka byla nahoře, nebo dole, to nevím. A nezkoumal jsem to. ale trefil jsem to čepelí. Čekal jsem, co řekne rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím," uvedl Michal Dragoun.

Jenom díky Kacetlovi, který minutu před koncem základní hrací doby famózně zlikvidoval tutovku Grígera, mohli hosté přistoupit v závěru k powerplay, zvýrazněnou ještě vyloučením Dvořáka. Karlovy Vary ale nakonec tlaku soupeře odolaly a připsaly si na své konto překvapivé tři body.

"Hráli jsme dnes špatně. Po těch zápasech v lednu, co jsme odehráli dobře, to dnes bylo špatné. Je dobře, že to bylo už dneska, poněvadž se toho pro nás až tak moc neděje. Musíme si říct, v čem byl dnes problém a poučit se z toho. Karlovy Vary byly dnes ve všem lepší. Nebyl to náš zápas. Asi jsme k tomu špatně a lehkovážně přistoupili," přemítal Dragoun.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (D. Kindl, Vachovec), 26. D. Kindl (Sičák), 35. Skuhravý (Harant, D. Kindl) - 29. Pláněk, 54. Dragoun (Gregorc, Dietz). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2364.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Baldajev, Tomáš Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Dušek, Stloukal - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk - Jarůšek, Červený, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Picard - R. Pavlík, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Jsme rádi, že jsme prorazili tu nepříjemnou sérii, kterou jsme měli s Hradcem tuto sezonu, ale i dlouhodobě, když se nám podařilo vstřelit tři góly a zápas vyhrát. Pro nás bylo hodně důležité, že jsme si pomohli přesilovkou pět na tři, kdy jsme konečně vstřelili gól a odskočili na 3:1. Věděli jsme, že závěr bude těžký a že to Hradec nezabalí a bude se snažit s výsledkem něco udělat. Opravdu nás zatlačil, bylo vidět, že chce vyrovnat, tam jsme chvilkami zbytečně zmatkovali. V těchto situacích je třeba zachovat chladnou hlavu. Jsme ale rádi, že jsme ten zápas dotáhli za tři body do vítězného konce. Musím kluky pochválit, že jsme to tentokrát zvládli."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Gratuluji Karlovým Varům k vítězství. My jsme dnes neodehráli dobrý zápas. Dvě třetiny jsme se do něj vůbec nemohli dostat, odskakovaly nám puky, samozřejmě to bylo i díky výkonu domácích, kteří měli lepší pohyb a vyhrávali osobní souboje. Měli jsme spoustu vyloučených, nepomohli jsme si tentokrát ani přesilovkami. Ve třetí části jsme se sice zvedli a zlepšili pohyb, měli jsme tlak do brány, ale bohužel už se nám podařilo jen snížit. Domácí zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články