Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karlovy Vary trápily Třinec, Ocelářům ale vystřelil bod navíc Ondřej Kovařčík

Třinec vedl nad Karlovými Vary v osmém kole extraligy 1:0 a pak i 3:2, ale tříbodového vítězství se nedočkal. Západočeši těžili z přesilových her a dvěma góly v početních výhodách si vynutili prodloužení, v něm ale rozhodl o výhře domácích Ocelářů 4:3 Ondřej Kovařčík 53 sekund před koncem nastavení. Dvě branky vítězů zaznamenal Matěj Stránský.

Matěj Stránský se raduje se spoluhráči z Třince
zdroj: ctsport.cz

"Jsme rádi za finální výsledek, který se nerodil vůbec jednoduše. Hostující tým byl minimálně vyrovnaným soupeřem a odrazilo se to na skóre. Za svůj výkon si zasloužili u nás bodovat. Za zlomový moment považuju dlouhou přesilovku pět na tři, kde jsme mohli odskočit," uvedl domácí trenér Václav Varaďa.

Od úvodní minuty se hrál oboustranně útočný hokej, což se brzy promítlo i do skóre. Nejdříve se prosadili domácí, když Galvinš obkroužil branku a po jeho pasu střílel Marcinko do prázdné. Zanedlouho bylo vyrovnáno. Flek sice na Kváču bekhendovým blafákem nevyzrál, ale následně zblokoval Gernátovu rozehrávku na hůl Koblasy, který zamířil přesně z mezikruží.

Karlovy Vary otočily skóre v přesilové hře, kterou využily už po dvanácti sekundách. Pohlednou kombinaci na jeden dotek zakončoval do odkryté branky Šenkeřík. Třinec oplatil stejnou mincí. Početní výhodu přetavil v gól také bleskurychle, po vyhraném vhazování a čtyřech vteřinách se trefil do horního růžku Stránský. Moc nechybělo, aby vzápětí přidal třetí gól domácích Chmielewski, ale zblízka nepřekonal Bednáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Karlovy Vary

Druhou třetinu poznamenala četná vyloučení, přesto šancí ubylo. Třinec nevyužil žádnou z pěti přesilových her, dokonce promarnil 110 sekund výhodu pěti proti třem. Šanci měl pouze Marcinko, zblízka ale minul. "Tam se musíme zlepšit, mohli jsme tam rozhodnout zápas, odskočit na dva tři góly. Na tom musíme zapracovat, vypilovat tyhle věci," uznal Stránský.

Karlovy Vary byly v obou přesilových hrách nebezpečnější, ale agilní Flek dvakrát netrefil bránu a Šenkeřík po podobné souhře jako při druhém gólu hostí nechal vyniknout Kváču. Přesto se skóre měnilo. Když se zápas přehoupl do druhé poloviny, ukázal opět Stránský, jak tvrdou a přesnou má ránu.

"V posledních zápasech jsem se moc do šancí nedostával, tak jsem si řekl, že když něco dostanu, tak se budu snažit vystřelit. Dvakrát jsem do toho plácnul a spadlo to tam," řekl Stránský s úsměvem.

Třinec si ve třetině až na pár zmatků v obraně dlouho hlídal vedení, které ztratil v 55. minutě v oslabení. Z levého kruhu přesně zamířil Stříteský. Prodloužení mohl odmítnout v poslední minutě Flek, ale jeho teč Kváča ukryl v chráničích.

Energie začala prodloužení 88 sekund dlouhou přesilovou hrou čtyři na tři, ale nic nevymyslela. Ani další průběh nenabídl žádné šance a zdálo se, že zápas směřuje k nájezdům. Bednář ale neudržel nahození Adamského a Ondřej Kovařčík z dorážky rozhodl.

8. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Galvinš, Hrňa), 14. M. Stránský (Hrňa, Marcinko), 31. M. Stránský (Hrehorčák, D. Musil), 65. O. Kovařčík (Adamský) - 8. Koblasa (Flek), 10. Šenkeřík (Gríger, T. Rachůnek), 55. Stříteský (Šenkeřík, T. Rachůnek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 4817.

Třinec: Kváča - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Krajíček - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - D. Květoň, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina, Raszka.

Karlovy Vary: J. Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Gorčík - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články