Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Karlovy Vary si s chutí zastřílely proti Olomouci, Pardubice zdolaly Zlín až v prodloužení

Karlovy Vary ‒ V předposledním kole skupiny play-out se s domácím prostředím před startem baráže rozloučily Karlovy Vary. Západočeši dopřáli divákům šest vstřelených branek v síti Olomouce, když první třetinu opanovali 4:0 a Hanáky nakonec přehráli 6:2. Dvakrát se v dresu Energie trefil Petr Stloukal. To Pardubice přehrály Zlín až v nastavení, které rozhodl Tomáš Rolinek a přisoudil Dynamu vítězství 3:2 v prodloužení.

Utkání Karlovy Vary - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Karlovarští využili únavy Hanáků

Skóre utkání otevřel již po 49 vteřinách hry kapitán Skuhravý, který po přečíslení zužitkoval přesnou nahrávku Gorčíka. Ofenzivně naladění Západočeši navázali v první třetině na předchozí zápas s Pardubicemi a i proti Olomouci se jim střelecky dařilo.

V osmé minutě přidal druhou branku Stloukal po přesné nahrávce Tuominena. O deset minut později finský útočník poslal puk od mantinelu do předbrankového prostoru, kde stál připravený Tomeček. Zmar Olomouce podtrhl v závěru první třetiny Dušek.

Ve druhé dvacetiminutovce se výkon Olomouce zlepšil, ale více než přesilové hry z toho hosté nevytěžili. A když se Vyrůbalík nebo Macuh dostali do šancí, brankář domácích Závorka byl připravený.

Branky začaly opět padat až v poslední desetiminutovce. Energie se ještě prezentovala brankami Fleka a Stloukala, ze strany Olomouce nepříznivý stav korigovali Holec a Vlach.

"Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Chtěli jsme v posledním domácím utkání před baráží uspět. První třetina byla v naší režii, i když i oni měli nějaké šance. Věděli jsme, že jsou po dlouhé cestě, tak jsme na ně chtěli vlítnout, a to se nám povedlo. Poté jsme začali dělat nějaké chyby, což si rozebereme. S výsledkem 6:2 jsme ale spokojeni," řekl Stloukal.

Pardubice přetlačily Zlín až v prodloužení

Opatrný úvod rozčísla první šance až po pěti minutách, kdy Gazdovu odraženou střelu odpálil z brankoviště Trončinský. Dynamo si drželo střeleckou převahu, ale na dlouhou dobu zahrozilo jen šancí Bárty, jehož střelu vykopl brankář Šimonů chytající v 17 letech v extralize premiérově.

Skóre se poprvé měnilo v 15. minutě, kdy pěknou kombinaci do prázdné branky zakončil Goiš. Pardubice sice na začátku druhé části nevyužily 18 vteřin přesilovky pět na tři, ale před polovinou zápasu přece jen srovnal po individuální akci Tomášek.

Dvojnásobnou výhodu, a to dokonce 41 vteřin, měli i hosté a velkou Ostřížkovu šanci musel likvidovat Růžička. Remízový stav pak vydržel i přes šanci Sýkory do samotného závěru druhé části. Do kabin šli nakonec s lepší náladou hosté, když se z mezikruží trefil Kratochvíl a připsal si premiérový gól v extralize. Do konce druhé části v tu chvíli zbývaly tři desetiny vteřiny.

"Snad potřetí jsme dostali gól takhle v závěru a pokaždé jsem u toho byl já. Už tam nechci v závěru chodit, v kabině jsem pak dostal hodně vynadáno. Byla to strašná smůla, ale nesmí se to stávat," řekl po zápase obránce domácích Marek Trončinský.

Pardubice srovnaly na začátku třetí části, do které vstoupily s velkou ofenzivní snahou. Po kličkované obranou zakončil přesně Ján Sýkora. Zcela otočit skóre mohl následně Rolinek, ovšem přečíslení zakončil vedle branky. Oba týmy si pak připravily po několika slibných šancích, ale žádnou vyloženě gólovou.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm ani jeden tým nevyužil přesilovku čtyři na tři. Rozhodl nakonec osm a půl vteřiny před koncem nastavení Rolinek, jenž zakončil akci Trončinského vracejícího se z trestné lavice.

"Já se vždycky snažím nahrávat, ale chvíli jsem si říkal, že vystřelím. Ten hráč mě ale zahákoval a viděl jsem, že rozhodčí chce vylučovat, tak jsem tu situaci chtěl dohrát. Tomáš Rolinek si dobře najel před branku a zakončil to," řekl Trončinský.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Skuhravý (Gorčík), 8. Stloukal (Gorčík, Tuominen), 18. V. Tomeček (Tuominen, Baránek), 19. Dušek (O. Beránek, Benák), 53. Flek (Baránek), 60. Stloukal (V. Tomeček, Mikulík) - 52. Holec (Fořt), 55. Roman Vlach (Eberle). Rozhodčí: M. Petružálek, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1813.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Holec, Laš - Kotala, P. Mrázek, Macuh (41. Fořt). Trenéři: Venera a Tomajko.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Chtěli jsme do zápasu vstoupit dobře, protože víme, jak je nepříjemné po takové dálce jít z autobusu rovnou na led. V první třetině se nám to podařilo využít, dali jsme čtyři góly. Potom tam bylo pár faulů z naší strany a soupeř měl v přesilovkách dostatek střel, kdy nás tam podržel brankář. Ve třetí třetině se zápas víceméně dohrával. Jsme rádi, že jsme zápasy v play-out skupině v rámci přípravy na baráž zvládli. A že jsme dnes dali šest gólů. Mrzí nás pouze, že jsme nějaký zápas neudrželi s nulou. Jinak můžeme utkání z naší strany hodnotit pozitivně."

Jan Tomajko (Olomouc): "Do Varů jsme přijeli těsně před zápasem. Po dlouhé cestě byli ze začátku kluci vyjevení už při rozbruslení domácích. Byli jsme ze začátku trošku ospalí a v první třetině to bylo vidět, dostali jsme čtyři branky a utkání bylo rozhodnuté. Potom jsme zápas trošku herně srovnali, nebylo to už tak ve prospěch Varů, ale bohužel jsme nedali žádné góly. Je to škoda, Vary byly sice o trošičku lepší, ale mohli jsme dát víc gólů."


Pardubice - Zlín 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0).

Hlasy trenérů po zápase 5. kola skupiny o umístění v hokejové extralize HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín:

Pavel Marek (Pardubice): "Zápas se postupně rozjížděl, až třetí třetinu to mělo správné extraligové tempo. Musím pochválit Martina Růžičku, který odvedl v bráně výborný výkon a zvládl řadu těžkých situací. Jsem rád, že se kluci po nešťastném gólu v závěru druhé části dokázali zvednout a že jsme v prodloužení zvítězili. Je to pro nás hodně důležitá výhra."

Robert Svoboda (Zlín): "Začátek byl vlažnější, ale potom se to docela zvedlo a byly k vidění pěkné hokejové akce. Pro nás to byla možnost vyzkoušet další hráče včetně juniorského brankáře. Potěšilo nás, jak si s tím poradili. Remíza po základní hrací době byla spravedlivá, pak byli domácí šťastnější."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články