Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary promrhaly nadějný náskok, obrat Olomouce dokonal Macuh

Olomouc prohrávala v Karlových Varech 0:1, 1:3 a poté ještě 3:4, přesto vytěžila v dohrávce 16. kola extraligy vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Dva body zařídil Hanákům Rok Macuh, jenž nejprve srovnal na 4:4 v přesilovce a dovednostní soutěž rozhodl v osmé sérii jako jediný úspěšný střelec. Olomouc ztrácí z deváté příčky na sedmé Západočechy tři body.

Utkání Karlovy Vary – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jsme rádi, že jsme tady uhráli dva body, i když si myslím, že jsme mohli mít i body tři. Jsme rádi, že jsme prolomili neúspěchy na hřištích soupeřů, a doufám, že teď to bude již jenom lepší a budeme hrát někde v klidných vodách středu tabulky," řekl útočník hostů Jan Káňa po premiérovém vítězství Olomouce na soupeřových kluzištích v sezoně.

"Zápas byl hodně divoký, hlavně ve druhé třetině. Ve třetí části se domácí trochu stáhli a již nás tolik do šancí nepouštěli. Myslím, že i v prodloužení jsme byli lepší, dali jsme dvě tyče, nakonec ale rozhodly až nájezdy, za což jsme rádi," dodal Káňa.

Domácím se vstup do utkání vydařil a již ve třetí minutě je posunul do vedení Zetterberg, který využil nedorozumění olomouckých obránců, vyjel s pukem zpoza branky a překvapil Konráda. Hosté ale dokázali zásluhou premiérové extraligové branky obránce Siroty vyrovnat. Západočeši byli v první třetině střelecky aktivnější a v 18. minutě se dostali znovu do vedení, když si jeden z olomouckých hráčů srazil do branky Havlínovu střelu.

Ve 22. minutě navýšil náskok Energie Gríger, ale Hanáci se dokázali dostat zpět do utkání, zejména zásluhou soupeřovy nedisciplinovanosti. Nejprve v přesilovce pět na tři snížil Káňa a v pokračující klasické výhodě vyrovnal Řezníček.

A mohlo být pro domácí ještě hůř, při dalším Havlínově trestu se ale dostal do brejku Beránek a oslavil jubilejní 300. zápas v nejvyšší soutěži gólem. Ještě v pokračující přesilovce ale Macuh vyrovnal a ukončil tak brankovou přestřelku. Další gól ze hry totiž již více než čtyři tisíce diváků v KV Areně neviděly. V prodloužení mohli hned dvakrát rozhodnout hosté, Ondrušek a Sirota ale trefili jen tyč.

Na nájezdy nahradil Konráda v olomoucké brance Sedláček a pomohl hostům k premiérové výhře na kluzištích soupeřů. Ani jeden z osmi domácích hráčů jej nepřekonal, zatímco Frodla prostřelil Macuh.

Dohrávka 16. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 4:5 po sam. nájezdech (2:1, 2:3, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Zetterberg, 18. Havlín (Plutnar, Kangasniemi), 22. Gríger (Rachůnek, Kangasniemi), 30. O. Beránek – 13. Sirota (Orsava, J. Káňa), 26. J. Káňa (Ondrušek, Navrátil), 27. Řezníček (Plášek, Navrátil), 30. Macuh (Kusko, Řezníček), rozhodující nájezd Macuh. Rozhodčí: Pražák, Šindel – Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 7:6, navíc Havlín – Švrček oba 5 min. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4268.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články