Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Karlovy Vary prohrály a čeká je play out

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů prohráli s Pardubicemi 1:4 a definitivně ztratili naději na postup do play-off. S dvěma zápasy do konce základní části ztrácí dvanáctá Energie na desátý Litvínov stále sedm bodů. Východočeši mohli hrát v klidu, protože získali jistotu předkola play-off krátce před zápasem. Na osmém místě se Pardubice přiblížily sedmým Vítkovicím na rozdíl dvou bodů.

Tomáš Závorka
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Boj o alespoň teoretickou naději na předkolo nezačal pro Karlovy Vary nejlépe. Z utkání uběhlo pouhých 43 vteřin a Bičánek obdržel dvouminutový trest a k tomu i osobní test za úder do oblasti hlavy a krku. Pardubičtí početní výhodu sice nevyužili, ale v šesté minutě se již radovali: Ďaloga našlápl ještě za červenou čárou a střelou nad Závorkovo rameno otevřel slovenský zadák brankový účet zápasu.

Hosté v úvodní třetině převyšovali Energii ve všech činnostech a svou aktivitu korunovali v 17. minutě druhou brankou, když vyloučení Dreslera využil střelou bez přípravy Endál. Energii se nepodařilo snížit ani v posledních vteřinách úvodního dějství, kdy Hruška v jasné příležitosti minul Zaťovičovu nahrávku a Buc nastřelil jen tyč Salfického branky.

Dlouhé minuty bez přerušení - ale rovněž bez šancí - se hrálo prvních deset minut druhé třetiny. Domácí pak ve 35. minutě vybojovali zásluhou Pohla puk před Salfickým a Hruška vzkřísil naděje na případný zvrat.

Energie je mohla vzápětí ještě výrazně zvýšit při vyloučení Noska. Početní výhodu však Karlovarští sehráli mizerně, což se jim navíc vymstilo ve 39. minutě, když Číp vyslal do sóla Sýkoru a ten se při samostatném nájezdu tváří v tvář Závorkovi nemýlil.

Pardubice si v závěrečné dvacetiminutovce zkušeně hlídal dvoubrankový náskok. A to i přesto, že nevyužily více než půlminutovou přesilovou hru pět na tři. Již v čase 57:20 sáhli Západočeši během vyloučení Koríma k power play ve snaze s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. V 59. minutě však na modré čáře chyboval Dresler a Nosek pečetil výsledek do prázdné branky.

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. R. Hruška (Pohl, Gulaši) - 6. Ďaloga (Radil, T. Zohorna), 17. Endál (Kolář, P. Sýkora), 39. P. Sýkora (Číp, Ďaloga), 59. T. Nosek. Rozhodčí: Polák, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2684.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Gulaši, Dresler - Pohl, R. Hruška, Zaťovič, Schusser - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, Buc, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Pjanov - Kolář, Mozer, Semorád - Zdráhal, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Máme v domácích zápasech problém se prosadit. Od nás byla dobrá až druhá třetina, kde jsme bohužel nějaké drobné šance měli, ale neproměnili je. Zlomový gól byl na 1:3, tam se to definitivně zlomilo. Na konci jsme se ještě snažili se zápasem něco udělat, bohužel dnes se nám to nepovedlo. Paradoxně nejživější na ledě byli kluci z juniorky, kteří dvě hodiny po konci osmifinále MHL nastoupili opět za dospělé proti Pardubicím."

Miloš Říha (Pardubice): "Víme, jaké jsme měli problémy s Karlovými Vary v předchozích zápasech tady i doma, proto jsme věděli, že na ně musíme hrát úplně jiný hokej. Prvních patnáct minut se nám to dařilo, to jsme odehráli podle stanovené taktiky velmi dobře. Měli jsme dost příležitostí, spoustu brejkových situací, které jsme bohužel nedotáhli do konce a náskok mohl být větší. Ve druhé třetině jsme od té hry nepochopitelně ustoupili, nebyli jsme s ní spokojeni. Naštěstí jsme dali třetí branku, která asi byla pro další vývoj utkání rozhodující. Poslední třetinu jsme si již pohlídali a myslím, že jsme zde vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy