Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Karlovy Vary přijely do Třince bez energie, výhru Slezanů řídil dvougólový Hudáček

První dvě třetiny jako kdyby nebyli na ledě a ztrátu už ve zbytku utkání nesmazali. Hráči Karlových Varů se zmohli ve 29. kole extraligy na ledě Třince za úvodních čtyřicet minut hry jen na třináct střel, před druhou přestávkou prohrávali už 0:3 a nakonec padli 2:4. Domácí Oceláře táhl autor dvou branek Libor Hudáček.

"Na tréninku nám to moc nešlo, ale v zápase jsme se prosadili. Tak musí naše lajna pokračovat dále," řekl Hudáček k souhře s Daněm a Andrejem Nestrašilem, který se vrátil po zranění a připsal si dvě přihrávky. "Zápas jim vyšel. Hráli spolu po delší době a je dobře, že jim to napadalo. Naše hra ale nestojí jen na nich, produktivní je i první útok. Jednou potáhne tým jeden, příště druhý," doplnil asistent trenéra Vladimír Országh.

"Řekli jsme si, že už nemáme co ztratit a že musíme přidat. První dvě třetiny nebyly nic moc, neměli jsme dobrý pohyb. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát jednodušeji, napadat. Povzbuzovali jsme se, že dáme jednoho góla a třeba se to zlomí. Ale 0:3 už byla velká ztráta," litoval Redlich.

V první šanci zápasu se ocitl Marcinko, ke kterému se příhodně odrazil puk od zadního mantinelu před branku. Elitní centr Třince ale lehce nabyl, lehce pozbyl.

Se skóre nepohnul ani Buček, který měl před sebou po pasu Hudáčka odkrytou branku, ale Lukeš se stihl proti jeho střele přesunout. Z podobné akce udeřil 79 sekund před koncem úvodní třetiny Daňo, který zužitkoval chytrou přihrávku Čuksteho a z levé strany pohodlně skóroval do odkryté branky.

Tlak Třince ve druhé třetině korunoval dvěma góly Hudáček. Nejdříve se prosadil z levého kruhu po vyhraném vhazování, ve druhém případě zakončil vydařenou souhru celého útoku. Lukeš byl bezmocný, a to ještě podržel hosty po šancích Nestrašila, Bučka a Růžičky. Karlovy Vary zahrozily výrazněji až za stavu 0:3, ale Koblasa netrefil ideálně puk před odkrytou brankou.

Plán hostů dát ve třetí třetině rychlý gól vyšel, ve 42. minutě snížil z dorážky Redlich. Třinec mohl získat zpět třígólový náskok ze své velké zbraně – přesilové hry, ale promarnil 105 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli. V největší šanci Lukeš zastavil Nestrašila. Po vypršení obou trestů stálo při gólmanovi Karlových Varů štěstí, neboť Daňo trefil z úniku horní tyč.

Domácí uklidnil až Růžička po povedené kombinaci elitního útoku. Ale jen na chvíli. Beránek v oslabení trefou z mezikruží do horního růžku vykřesal naději, vzápětí ještě stále ve čtyřech zahrozil průnikem Jiskra. Hosté si vytvořili ve zbytku zápasu pár závarů, avšak bez gólového efektu.

29. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Daňo (Čukste), 23. L. Hudáček (Nestrašil), 27. L. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 52. M. Růžička (Voženílek, Marcinko) - 42. Redlich (Gríger, Havlín), 55. O. Beránek (Černoch). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3309.

Třinec: Mazanec - Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Voženílek - Nestrašil, L. Hudáček, Daňo - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Karlovy Vary: Lukeš - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, A. Rulík, Rohan - Koffer, Gríger, Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - Kružík, Hladonik, Kofroň. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články