Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Karlovy Vary přidaly pátou výhru v řadě, proti Kladnu rozhodla čtvrtá formace

Energie se veze na vítězné vlně. Karlovarští přidali pátý triumf za sebou, když tentokrát přetlačili v 29. kole extraligy Kladno 3:1. Za nerozhodného stavu se prosadili zástupci čtvrté řady Kohout s Mikúšem. Západočeši se drží v elitní šestce. 

Radující se hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Když dáme jeden gól za celý zápas, tak prostě nemůžeme bodovat. Šance jsme měli, ale bohužel jsme s nimi špatně nakládali. A na jeden gól se venku nevyhrává," podotkl kouč poražených David Čermák.

Zápas začal pro domácí nešťastně, protože hned v úvodní minutě po nevinném souboji u mantinelu odkulhal do šatny obránce Stříteský. Po úvodních šancích hostujícího Hovorky a karlovarského Beránka otevřel účet zápasu Flek, jehož vyslal do úniku Rachůnek.

Karlovy Vary se z vedení neradovaly dlouho a za 98 sekund Rytíři vyrovnali. Kaut rozjel akci, po pokusu Štěpána Bláhy se k němu puk odrazil a Novotný byl proti zakončení do odkryté branky bezmocný. Vrátit vedení mohl domácím hráčům ještě v první dvacetiminutovce Kohout, ale zcela osamocený přestřelil branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Kladno

Hned na úvod druhého dějství byl blízko obratu několikrát Strnad, který nejdříve nevyužil ve vlastním oslabení přečíslení dvou na jednoho, o chvíli později zcela sám neprostřelil Novotného a následně nastřelil tyč karlovarské branky.

"Dnes jsme dobře začali, měli jsme dobrý pohyb a byla tam u nás velká koncentrovanost. Potom jsme však Varům dali šanci na hodně přečíslení tři na dva a podobně, když jsme hráče soupeře špatně rozebírali. Věděli jsme, když budeme mít pohyb a hlídat jejich hráče, že uspějeme, ale během zápasu jsme nebyli schopni to do té hry dostat," řekl hostující útočník Tomáš Kaut.

Středočeši byli aktivnějším týmem, ale ve 27. minutě inkasovali. Mikúš našel ideálně Kohouta, který zamířil do odkryté branky. Energie následně neuspěla při dvou přesilových hrách a sama se ubránila v jednom oslabení.

V urputné bitvě pojistili domácí v 52. minutě náskok díky Mikúšovi, který střelou zápěstím z pozice mezi kruhy nedal Godlovi šanci. Další šance Západočechů měli ještě Koblasa, Beránek a zejména Flek, který netrefil prázdnou branku při 74 vteřin trvající hře Rytířů bez gólmana, ale domácí to mrzet nemuselo.

"Do půlky zápasu jsme možná byli opticky lepší, ale v druhé půlce po obdržené brance jsme to otevřeli a vytvářeli jsme v obraně chyby. Místo toho, abychom je zacelili, tak jsme domácím pořád otevírali volný prostor. Byla jen otázka času, kdy jim tam ten gól padne. Šance jsme sice měli, ale když hrajeme špatně do přečíslení, tak je to zlé," mrzelo Kauta.

"Vstřelili jsme první branku, ale Kladno dokázalo velmi rychle odpovědět. V prostřední části jsme v našich pozicích nefungovali dobře, Kladno nás zatlačilo, vytvářelo si velké šance a Filip Novotný nás výborně podržel. Ve třetí třetině jsme zápas zvládli velmi dobře, hráči to neskutečně odpracovali, ubojovali, stejně jako ta předchozí utkání. Jsme rádi za získaný bodový zisk v předvánočním období, s tak těžkými soupeři je to nadstandardní počin," řekl asistent domácího trenéra Tomáš Mariška.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Flek (T. Rachůnek), 27. Kohout (T. Mikúš, Koblasa), 52. T. Mikúš (Koblasa, Eminger) - 10. T. Kaut (Š. Bláha). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. 5724 (vyprodáno).

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Černoch, V. Polák - Vondráček, Raška, Šafář - Kohout, T. Mikúš, Koblasa. Trenér: Pešout.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr - Zikmund, P. Machač, Hovorka - Bílek, Stach, O'Donnell - J. Strnad, Melka, Redlich - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články