Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovy Vary přibrzdily Liberec, loupily na jeho stadionu

Převaha nestačila. Hokejisté Liberce vládnou tabulce extraligy, ale o ještě větší náskok před druhou Spartou je připravili hráči Karlových Varů, kteří dokázali ze stadionu lídra soutěže exportovat všechny body po výhře 3:2. Energie potvrdila, že se jí proti Severočechům v sezoně daří, porazila je i potřetí. Podruhé vyhrála v Home Credit areně. 

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Hráli jsme extrémně obětavě a trpělivě. Čekali jsme na naše šance, které přišly. V závěru nechali hráči na ledě všechno. Dnes jsme nebyli lepším týmem, ale troufnu si říct, že bojovnějším," řekl trenér hostů Tomáš Mariška.

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe domácím. Již ve 3. minutě se prezentoval velmi dobrou prací na brankovišti Vlach a tečí Dernerovy střely otevřel skóre. Za hosty se snažil odpovědět Stříteský, ale Hrachovina byl na místě.

V polovině třetiny nejprve nastřelil obránce Knot tyčku Bednářovy branky a o chvilku později po zrádném odrazu puku od mantinelu odmítl zvýšení libereckého náskoku Hudáček, na kterého zívala prázdná branka. Ve 14. minutě pak Bednář jen přihlížel pokusu libereckého mladíka Najmana, jeho střelu ale zastavila spojnice tyče a břevna.

Hned v úvodu druhé třetiny našel Ordoš z nulového úhlu před brankou nehlídaného Musila, ten ale nezakončil ideálně a Bednáře neohrozil. Ve 27. minutě se po rychlé kombinaci ocitl sám před Bednářem Lenc, ale minul branku. Hosté zahrozili až v polovině druhého dějství, ale střelu Vildumetze poslal Hrachovina až do ochranné sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Karlovy Vary

Vzápětí hráli domácí přesilovku a mladý brankář Energie Bednář doslova čaroval. Takřka jistý gól sebral Ordošovi a o chvilku později i Musilovi. Hosté kontrovali střelou Mikúše, ale Hrachovina dobře utěsnil prostor u své pravé tyčky. O chvíli později ale už kapituloval. Flek velmi pěkně tečoval střílenou přihrávku Stříteského a vyrovnal na 1:1.

Ve třetí třetině začali domácí náporem ve snaze zlomit odpor soupeře. Ve 44. minutě hráli přesilovku, ale přišel šok. Brankář Hrachovina vyrobil naprosto fatální chybu, když otálel s rozehrávkou, přišel o puk a Rohan vstřelil v oslabení vedoucí gól Západočechů.

"Ve druhé třetině jsme měli šance, ale pak jsem udal zápasu nějakou notu, že jsem tam namazal. Oni to vyhodili, kluci šli střídat, já tam byl tak nějak sám, asi jsem se zalekl nebo nevím... Věřil jsem si asi moc," řekl Dominik Hrachovina.

Inkasovaná branka domácí rozhodila a o necelé dvě minuty bylo ještě hůře. Obránce Plutnar se vydal před Hrachovinu a jemnou tečí Graňákovy střely zvýšil karlovarské vedení na 3:1. V 52. minutě mohl přidat další gól hostů Kohout, ale Hrachovinu zachránila tyč. Naději pro Liberec pak vykřesal v 53. minutě Zachar, který přesně zakončil rychlý liberecký kontr. Obrovský tlak domácích už ale vyrovnání nepřinesl i přes závěrečnou power-play.

"Myslím, že jsme byli aktivnější po většinu zápasu. Mrzí mě hlavně druhá třetina, kdy jsme neproměnili spoustu šancí a prezentovali jsme se na můj vkus až profesorským hokejem, kdy jsme hodně drželi kotouče, ale v zakončení nebyl důraz," řekl trenér domácích Patrik Augusta.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. J. Vlach (Derner, Zachar), 53. Zachar (L. Krenželok) - 37. Flek (Stříteský, Rachůnek), 44. Rohan (Kohout), 46. Plutnar (Graňák). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 2:4, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6369.

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, Kunst, Hanousek - Lenc, L. Hudáček, Birner - Ordoš, Marosz, A. Musil - Rychlovský, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Najman, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, Rachůnek - Šik, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Beránek. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články