Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karlovy Vary přestřílely Zlín i díky třígólové smršti v první třetině

Karlovy Vary - Jsou to tři roky a osm měsíců od chvíle, kdy se Karlovým Varům podařilo vstřelit sedm a více gólů v zápase. Energie si v třináctém kole připsala po sedmi porážkách v řadě první vítězství, když Zlín v přestřelce zdolala 7:4. Velkou měrou se Vary k vítězství přiblížily v první třetině, kdy se trefily třikrát během 83 vteřin. Západočeši ale stále zůstávají na posledním místě, byť už jen o skóre za Plzní.

Vedle Rýgla se v dresu Energie objevily i dvě posily z prvoligové Slavie. Útočník Milan Mikulík se uvedl gólem a asistencí, finský forvard Henri Tuominen zaznamenal jednu přihrávku.

Domácí udělali důležitý krok k vítězství mezi šestou a osmou minutou, kdy během 83 vteřin získali vedení 3:0. Jako první se zapsal mezi střelce Gríger, jehož křížnou nahrávku si obránce Matějíček srazil do vlastní branky.

O 39 vteřin později po dalším závaru před Kašíkem bombou z mezikruží zvýšil Rýgl, který se znovu trefil za dalších 44 sekund. Gólmana Kašíka překonal bekhendem z dorážky. Zlínský kouč Rostislav Vlach si vzal oddechový čas a hned po jeho skončení si první větší šanci Zlína vytvořil Matějíček.

V 19. minutě už Zlín snížil, když se po nahrávce Romana Vlacha trefil Říčka z pravého kruhu nad Závorkovo rameno. Rušnou první třetinu zakončil úspěšným zákrokem domácí gólman, který na poslední chvíli vytáhl Bořutovu střelu od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Zlín

Druhou dvacetiminutovku začal aktivněji Zlín. Jeho tlak v obranném pásmu Energie přinesl ve 25. minutě kontaktní branku, když po Podešvově nahrávce se střelou bez přípravy trefil z mezikruží Kubiš. Se Západočechy to však neotřáslo a i nadále pokračovali v nejlepším výkonu této sezony na domácím ledě. V polovině zápasu při Goišově vyloučení vrátil domácím dvoubrankové vedení Vojtěch Tomeček, který povedenou střelou z mezikruží nedal Kašíkovi šanci.

Zlín ve snaze o odpověď zapomínal na zadní vrátka. Přečíslení Mikulíka s Mullanem dokázal ještě Kašík zlikvidovat, ale ve 37. minutě se ve vlastním oslabení dostal do úniku s Dujsíkem Harkabus, který upravil už na 5:2. Šance na zkorigování stavu se naskytla Zlínu ve 44. minutě, kdy měl po vyloučeních Skuhravého a Rýgla na 76 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale větší šanci nevytvořil.

Karlovy Vary v 55. minutě při Podešvově vyloučení zvýšily díky Mikulíkově střele už na čtyřbrankový rozdíl. Ani domácí pak nevyužili početní výhodu dvou mužů v poli a naopak Kubiš trefou ve vlastním oslabení a následně Honejsek ještě dali Zlínu naději. Výhru Energie ale pojistil 47 vteřin před koncem při power play Zlína do prázdné branky Vojtěch Tomeček. 

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 7:4 (3:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Gríger (Flek), 7. Rýgl (Mikulík, Tuominen), 8. Rýgl (T. Dvořák, V. Tomeček) 30. V. Tomeček (Sičák, Mullane), 37. Harkabus (Gríger, Závorka), 55. Mikulík (Harant), 60. V. Tomeček (Skuhravý) - 19. Říčka (Roman Vlach, Honejsek), 25. Kubiš (Podešva, Čachotský), 58. Kubiš (P. Holík, Marušák), 59. Honejsek (Chytil, Roman Vlach). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2679.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Goiš - Čachotský, Podešva, Kubiš - Chytil, Pechanec, Hrazdira. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík. 

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Měli jsme výborný vstup do utkání. Rychle jsme vedli 3:0, ale pak jsme inkasovali branku do kabiny. Soupeř následně dokázal snížit na 2:3, ale pro nás bylo nesmírně důležité, že jsme využili přesilovku. Další branky nám tam nějak napadaly, ale co mě děsí, je závěr utkání. Vedeme větším rozdílem, ale pak si necháme dát zbytečně dvě branky. Z naší strany to byla nesoustředěnost. Soupeř nám navíc ujel v naší přesilovce. Tohle by se nemělo stávat. My musíme hrát šedesát minut koncentrovaně. I když je rozdíl v brankách větší, tak si prostě nesmíme zkazit dojem ze zápasu."
Rostislav Vlach (Zlín): "Nám se utkání nepovedlo. Máme problémy dát dohromady sestavu. Každé utkání máme tři čtyři jiné hráče a hrajeme převážně na tři pětky. Tentokrát bylo vidět, že na to kluci psychicky, ale ani fyzicky neměli. Zápas byl hodně o vůli a tu jsme neměli. Karlovy Vary vyhrály zaslouženě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články