Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Karlovy Vary povede v extralize Tlačil, nahradí Mlejnka

Karlovy Vary - Novým trenérem hokejistů Karlových Varů se stal Jan Tlačil. Na lavičce Energie nahradil Karla Mlejnka, který po uplynulé sezoně odešel na pozici asistenta trenéra Filipa Pešána u mistrovského Liberce. Sedmapadesátiletý Tlačil se Západočechy, kteří potvrdili setrvání v extralize, uzavřel roční smlouvu s opcí.

Trenér Jan Tlačil
zdroj: ISIFA/LN

"Jedná se o špičkového hokejového odborníka, který umí velmi dobře pracovat s mladým týmem a mladými hráči. Je důrazný, pracovitý a precizní," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Tlačil převezme tým 18. července, kdy Energie začne pod jeho taktovkou další fázi přípravy na sezonu.

Tlačil, bývalý útočník Českých Budějovic či Sparty, trénoval dlouhá léta ve Švýcarsku. V české extralize vedl v minulosti České Budějovice, Mladou Boleslav a Třinec, v elitní švýcarské soutěži koučoval celek Ambri-Piotta.

Karlovy Vary, které působí v nejvyšší soutěži od roku 1997 a v roce 2009 získaly mistrovský titul, v uplynulé sezoně zachránily účast mezi elitou až v baráži. Po základní části a skupině o 11. až 14. místo skončily poslední, ale v boji o záchranu stejně jako další extraligový zástupce Litvínov uspěly a nechaly za sebou prvoligové týmy Slavie a Jihlavy. V létě ale hrozilo, že klub licenci na extraligu prodá, pokud se mu nepodaří zajistit rozpočet na sezonu.

Už minulý týden, kdy ještě nebylo jasno, zda budou v nejvyšší soutěži pokračovat, představily Karlovy Vary čtyři posily. Západočeši získali útočníky Denise Kindla z Třince, Petra Stloukala z Nitry a obránce Petra Šidlíka z Chomutova s Tomášem Dujsíkem, jenž bude hostovat z Komety Brno.

Naopak do Komety zamířili bek Michal Gulaši se slovenským útočníkem Markem Haščákem, forvard Petr Koblasa se přesunul do Chomutova, Rostislav Marosz do Třince a brankář Vladislav Habal do Košic. Z ofenzivy odešli také Jaromír Kverka mladší do Slavie a Ladislav Zikmund do Kladna. Na soupisce nefigurují po vypršení kontraktů ani beci Radim Bičánek, Jekabs Redlihs nebo útočníci Martin Bartek, Jakub Svoboda a Rudolf Huna.

Karlovy Vary jsou pátým klubem, který po uplynulé sezoně mění trenéra. Na lavičce úřadujícího vicemistra Sparty nahradil Jiří Kalous Josefa Jandače, který se stal novým hlavním koučem české reprezentace. Hradec Králové převzal Václav Sýkora po Vladimíru Kýhosovi, jenž v Třinci vystřídal Jiřího Dopitu. Na lavičce Vítkovic nahradil Ladislava Svozila jeho dosavadní asistent Jakub Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články