Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary po pěti prohrách udolaly Olomouc

Karlovy Vary  Karlovy Vary ukončili sérii pěti porážek, když Olomouc zdolali 2:1. Gólem a asistencí se na výhře domácí Energie podílel David Hruška, brankář Tomáš Závorka si připsal 33 úspěšných zákroků. Karlovy Vary tak stále neztrácejí naději na postup do předkola play-off, Olomouc zase prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

V úvodu zápasu byli aktivnější hráči Olomouce. Vířivý pohyb hostujících útočníků v obranném pásmu dělal domácím problémy. Nejzajímavější události úvodního dějství se odehrály ve 14. minutě. Nejdříve Závorka perfektním rozklekem zlikvidoval tutovku Patery a poté lapačkou zkrotil střelu Knotka z bezprostřední blízkosti. Následně Balán rozvážně nabruslil mezi kruhy a střelou zápěstím s pomocí teče olomouckého obránce otevřel skóre zápasu.

Úporný hokej se zabezpečenými obranami pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Hned na její úvod předvedl dnes výborný Závorka jeden ze svých dalších skvělých zákroků, když bekhendovou střelu Marosze vykopl pravým betonem. Ve 23. minutě Energie zvýšila své vedení, když se ujala spolupráce Koblasy s Davidem Hruškou v oslabení.


Velkou šanci ke vstřelení kontaktní branky dostali hosté ve 40. minutě, když Davida Hrušku na trestné lavici doplnil Redlihs a Olomouc měla výhodu padesáti vteřin přesilové hry pět na tři. Do konce dvojnásobného oslabení chyběla jedna vteřina, když bombou od modré dostal Kohouty do zápasu Skrbek.

Ve 42. minutě dostali hráči z lázeňského města rovněž příležitost hrát 54 vteřin přesilovku čtyři na tři a minutu pět na tři, ale na rozdíl od soupeře v ní byli neúspěšní. Po posledních ztracených zápasech se na hokejky domácích vkradla nervozita a mnoho nechybělo, aby v 52. minutě srovnal Staněk. K vyrovnání nakonec nepomohlo Olomouci ani odvolání Vošvrdy necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Karlovy Vary - Olomouc

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Balán (Vachovec, D. Hruška), 23. D. Hruška (Koblasa) - 41. Skrbek (Marosz). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 299.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Deyl - V. Tomeček, R. Hruška, Duda - D. Hruška, Balán, Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Gorčík, J. Kverka ml., Flek. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Matai - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Jednalo o naprosto vyrovnaný zápas. Měli jsme velké štěstí, že vynikající utkání odchytal Tomáš Závorka. Rovněž výborně chytal i gólman hostí, bylo to prakticky jejich utkání. Na obou stranách byla hromada chyb a jediné, co se z našeho pohledu oproti předchozím utkáním změnilo, bylo, že jsme o jednu branku vyhráli a ne prohráli. Počet branek z naší strany je pořád stejný, což jedna až dvě branky za zápas. Jsme rádi, že máme tři body, ale na střelecké potenci musíme pracovat dále, protože chceme být stále v kontaktu s první desítkou."
Jiří Dopita (Olomouc): "Budu stručný. Gratuluji soupeři k vítězství, z našeho výkonu jsem zklamaný." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články