Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Karlovy Vary na úvod sezony udolaly Zlín 2:1

Karlovy Vary porazily v 1. kole extraligy Zlín těsně 2:1. Berani sice ještě v polovině utkání vedli zásluhou gólu Davida Noska z konce první třetiny, ale nakonec odjeli s prázdnou. Vyrovnání zařídil Ondřej Beránek, rozhodující gól dal ve 46. minutě Petr Koblasa.

Utkání Karlovy Vary - Zlín
zdroj: ČT4 autor: Slavomír Kubeš

Úvodní třetina nové sezony mezi domácí Energií a Zlínem vyšla lépe hostům. Od úvodního vhazování byl Zlín opticky aktivnější, ale pouze střela Szturce z mezikruží stála za větší pozornost.

Poté, co Karlovarští nevyužili úvodní přesilovou hru, dostali na druhé straně Moravané po faulech Skuhravého a Kubky šanci hrát před první přestávkou minutu a půl přesilovku pět na tři. Z početní výhody uplynulo pouhých 11 vteřin, když ji bombou od modré čáry využil Nosek.

I na začátku druhého dějství byl lepší Zlín a jen díky Novotnému, který rozklekem bravurně zlikvidoval tutovku Kubiše, měli Karlovarští stále jen jednobrankové manko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Zlín

První větší šanci Západočechů si vytvořil ve 25. minutě při samostatném nájezdu Beránek, ale Kašík si s jeho střelou poradil.

"První třetinu jsme neměli vůbec dobrou, dostali jsme gól a ještě nás podržel Novas v brance v několika nebezpečných situacích. Myslím si ale, že tak od půlky druhé třetiny se zápas otočil, začali jsme více bruslit a do konce už jsme byli lepší," prohlásil Koblasa.

Akce karlovarského útočníka jako kdyby ale domácím vlila krev do žil. Zvýšená aktivita Energie vedla k tlaku v útočném pásmu a nedovoleným zákrokům Beranů.

Při opakovaném vyloučení Palmberga využil přesilovku ve 33. minutě agilní Beránek, který z bezprostřední blízkosti dotlačil za Kašíkova záda střelu Graňáka.

V závěru této části hry mohl dostat Karlovy Vary do vedení Gríger střelou z předbrankového prostoru, na druhé straně kontroval ranou do ramena Novotného Kubiš. Ve 45. minutě předvedl další výtečný zákrok Novotný vytěsněním Kubišovy střely.

"Začali jsme velice utěšeně, v první třetině jsme měli více ze hry a hodně tomu napomohl gól z přesilovky. Naopak ve druhé dvacetiminutovce domácí přidali a pro nás to střídání, kdy jsme měli střídačku daleko, bylo hodně náročné," přiznal trenér poražených Antonín Stavjaňa.

O minutu později se však po odražené střele dostal k puku Vondráček a nezištnou přihrávkou vyzval Beránka k otočení vývoje utkání.

"Při vítězné brance jsme ujeli dva na nula, Vondrs tam super proklouzl kolem mantinelu, ideálně mi to předložil a mně zbylo to trefit z první, což se povedlo," popsal Koblasa.

Zlín se vehementně snažil o vyrovnání, k němuž měl nejblíže v 56. minutě, kdy po vyloučení Hlavy a Beránka hrál opět skoro minutu ve dvojnásobné početní výhodě.

Při drtivém zámku chyběl k vyrovnání kousek, nejblíže k němu měl Palmberg, ale domácí gólman opět výtečně zasáhl. Zlínu nakonec k vyrovnání nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře.

"Zlín k nám přijel ve velmi dobré formě, věděli jsme, že je velmi silný a organizovaný. Ve třetí třetině bylo utkání hodně vyrovnané, bylo to o tom jednom gólu a o extrémní bojovnosti. Jsem rád, že jsme ten gól dali my," řekl asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Energie Karlovy Vary - Berani Zlín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Beránek (Graňák, T. Mikúš), 46. Koblasa (Vondráček) - 18. D. Nosek (Szturc, Honejsek). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Hlava (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3428.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zlín: Kašík (60. Huf) - Nosek, Žižka, Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc - Szturc, P. Sedláček, Köhler - Šlahař, Herman, Kubiš - Okál, Palmberg, Honejsek - Kratochvil, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa a M. Hamrlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články