Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Karlovy Vary mají po návratu první výhru, odnesla to Mladá Boleslav

Hned ve druhém zápase si nováček extraligy připsal první výhru. Karlovy Vary si na domácím ledě poradily s Mladou Boleslaví, kterou přehrály jednoznačně 4:0. Ústřední postavou utkání byl Václav Skuhravý, který jeden gól dal, na další přihrál a k tomu dostal 14 trestných minut. Brankář Filip Novotný udržel čisté konto, když zaznamenal 37 zákroků.

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"I po roce je každé vítězství v extralize sladké a samozřejmě dnes taky. Nějak zvlášť jsme si na extraligové tempo zvykat nemuseli, ze začátku soutěže má každý tým spoustu sil. Jsou to urputné zápasy a dnes to bylo také tak. Jsme hrozně rádi za první tři body v extralize," řekl po utkání karlovarský kapitán Skuhravý.

Po první příležitosti karlovarského Beránka byli v úvodu aktivnější a nebezpečnější Středočeši, nájezdy Procházky a Klepiše však zlikvidoval pozorný Novotný. V 16. minutě se radovali domácí, když se po přihrávce kapitána Skuhravého trefil z levého kruhu Vágner. Za 65 vteřin zvýšil Šenkeřík, který úspěšně zakončil svůj průnik.

"Boleslav dobře začala, v první třetině nás zatlačila, ale Filip Novotný se výborně rozchytal a nám se podařilo vstřelit dva slepené góly. Od druhé třetiny jsme zápas kontrolovali, nikam jsme se nějak nehnali a čekali jsme až se naskytne nějaká další šance," prohlásil Skuhravý.

Ve druhé dvacetiminutovce začali opět aktivněji hosté. Větší příležitost si ale Mladá Boleslav nevytvořila ani při vyloučení Lapšanského. Energie zavřela své obranné pásmo a vyrážela do protiútoků. Ve 32. minutě donutil dotírající Gorčík chybovat hostujícího Kotvana, puku se zmocnil Skuhravý a z bezprostřední blízkosti potřetí překonal slovinského gólmana.

Po další obdržené brance reagoval mladoboleslavský trenér Kýhos na nepříznivý vývoj zápasu odvoláním Krošelje, kterého nahradil Kantor. Po zbytek druhé části Energie už hosty do větší šance nepustila a střely, které prošly za karlovarskou obranu, zneškodnil spolehlivý Novotný.

Hosté mohli ve třetím dějství ještě zápas zdramatizovat, ale Šťastný ani Skalický ze samostatných úniků výborného Novotného nepřekonali. Ve chvíli, kdy už byl karlovarský gólman bezmocný, netrefil Žejdl zcela odkrytou branku. Ze strany Západočechů zamotala ve 47. minutě nejvíce hlavu hostující obraně dvojice Gríger a Beránek, ale Kantor zasáhl. Výsledek dovršil pět vteřin před koncem ve vlastním oslabení Lapšanský.

"Dnes jsme dostali lekci z bojovnosti. Věřím tomu, že kdybychom hráli jako ve třetí třetině nebo prvních deset minut, tak by byl výsledek jiný. To je však jenom kdyby. Pokud se z toho nepoučíme, tak se budeme trápit i nadále," uvedl asistent trenéra Mladé Boleslavi Vladimír Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

2. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Vágner (Skuhravý, Kohout), 17. Šenkeřík (Kverka, Stloukal), 32. Skuhravý (Gorčík), 60. Lapšanský (M. Rohan). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 3:1, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3841.

Karlovy Vary: F. Novotný - Krejčí, Vágner, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Šafář - Havránek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Stloukal, Kverka, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Mladá Boleslav: Krošelj (32. Kantor) - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Dlapa, Kotvan - D. Šťastný, P. Musil, Klepiš - Orsava, Žejdl, M. Látal - Pacovský, Skalický, Vondrka - M. Procházka, Najman, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Dnešní výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas rozhodně jednoduchý nebyl. Prvních deset minut byli hosté jednoznačně lepší. Kdyby nás Filip Novotný nepodržel výbornými zákroky, mohl být zápas úplně o něčem jiném. Potom se nám podařilo dát nějaké branky, uklidnili jsme se a hra z naší strany už měla velmi dobré parametry. Dnes jsme zápas ubojovali výborným týmovým výkonem. Byli jsme obětaví a mnohem pevnější v obraně než v Olomouci. V závěrečné třetině hokej asi moc krásy nepobral, soustředili jsme se už na obranu, protože ze začátku soutěže se hraje o velmi důležité body. Všechny týmy mají neskutečnou sílu. Jsem také rád za velmi pěknou návštěvu, která dnes přišla. Doufám, že ve stejném počtu dorazí i příště."

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Dnes jsme dostali lekci z bojovnosti. Věřím tomu, že kdybychom hráli jako ve třetí třetině nebo prvních deset minut, tak by byl výsledek jiný. To je však jenom kdyby. Pokud se z toho nepoučíme, tak se budeme trápit i nadále."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články