Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Karlovy Vary jsou osmé, v předehrávce zdolaly České Budějovice

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávce 23. kola extraligy doma České Budějovice 4:2, zabrali po dvou prohrách a předstihli právě Motor na osmém místě tabulky. Tým Energie bodoval naplno poprvé po šesti zápasech, z nichž jen dva vyhrál, přestože dnes inkasoval jako první. Vítězný gól vstřelil ve 33. minutě útočník Dávid Gríger, jenž si v utkání připsal i asistenci.

Utkání Karlovy Vary – České Budějovice
zdroj: ČTK

Úvodní třetina se nesla ve znamení nepřesností z obou stran. Opticky měli více ze hry hosté z jihu Čech. A nakonec i brankově. Českobudějovičtí několikrát střelecky prověřili Frodla, zejména pokus zcela osamoceného Vopelky jen díky pohotové lapačce strážce karlovarské branky neskončil gólem. Motor se ale radoval až v 19. minutě, když si Simon ve skrumáži našel Frodlem vysoko vyražený puk a bekhendovou střelou otevřel skóre.

Druhá třetina se nesla ve zcela jiném duchu. Karlovarští vylezli ze své ulity, přidali do hry větší pohyb, což se projevilo i na skóre. Ve 23. minutě po zadovce Plutnara vystřelil za modrou čarou Bernovský – po zranění poprvé hrající v sestavě domácích – a Strmeň, ač nikým neatakován, propustil puk za svá záda. O čtyři minuty později se do přečíslení dostali Gríger s Redlichem, jenž přesnou střelou otočil vývoj duelu.

Ve 32. minutě se sice po vyhraném buly dostal k puku Přikryl a střelou z první vrátil výsledek do rovnovážného stavu, ale bohorovně hrající obrana Motoru i po vyrovnávací brance opětovně propadla a nechala ujet do přečíslení pro změnu dvojici Procházka, Gríger. Aktuálně nejlepší střelec domácích vrátil vedení na stranu Karlových Varů.

V závěrečném dějství sice Jihočeši přitlačili domácí do jejich obranného pásma, ale vyrovnat se jim už nepodařilo, v cestě jim stál výborný Frodl. Nejblíže k vyrovnávací brance byl při svém nájezdu v 54. minutě Ordoš, ale Frodl jeho střelu zlikvidoval parádním zákrokem. Když po závaru nevyužil o chvíli později svou příležitost ani Gulaš, mohli se po delší době z vítězství za tři body radovat hráči Energie. Jistotu jim dal při power-play Jihočechů v 60. minutě Beránek střelou do prázdné branky.

HC Energie Karlovy Vary – Banes Motor České Budějovice 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Bernovský (Plutnar), 27. T. Redlich (Gríger), 33. Gríger (O. Procházka), 60. O. Beránek – 19. D. Simon (Harris, Hovorka), 32. F. Přikryl (M. Hanzl). Rozhodčí: Hribik, Šír – Gerát, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3401.

Karlovy Vary: Frodl – Pulpán, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Dlapa, Huttula, Tureček – O. Procházka, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, Jiskra, Hladonik – Zetterberg, Černoch, Koffer – Bernovský, Kofroň, T. Redlich. Trenér: Bruk.

České Budějovice: Strmeň – Pýcha, Štencel, Hovorka, Gulaši, Kachyňa, M. Doudera – Gulaš, Kondelík, Kubík – D. Simon, Harris, Ordoš – M. Beránek, M. Hanzl, F. Přikryl – Valský, M. Toman, Vopelka – Chlubna. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články