Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karlovy Vary doma po karanténě nestačily na Spartu. Střelecky se probudil Řepík

Po více než dvoutýdenní odmlce zaviněné nákazou koronavirem a následnou karanténou odehrály Karlovy Vary soutěžní zápas, ale odešly z něj bez bodu. V dohrávce 3. kola hokejové extraligy Západočeši doma s pražskou Spartou prohráli 2:3. Za hosty se prvními dvěma brankami v sezoně prosadil Michal Řepík, k němuž se přidal Lukáš Pech. Sparta se na čtvrtý pokus v sezoně dočkala prvních bodů venku.

Hokejisté Sparty slaví gól Řepíka
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karlovy Vary se po karanténě kvůli koronavirové nákaze v týmu vrátily do hry poprvé od 20. září, kdy prohrály doma s Třincem 2:5. Předtím doma zdolaly Mladou Boleslav (3:2). I třetí duel v ročníku sehrály na vlastním ledě, ale kvůli vládním opatřením proti šíření nemoci covid-19 tentokrát bez diváků.

"Bylo to strašně těžké. Nikdo z nás nevěděl, co od toho čekat a jak budeme vypadat po takové pauze. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Mám radost, že jsme ke konci zápasu byli lepším týmem, a na tom musíme stavět a do dalších zápasů si to přenést," řekl karlovarský útočník Jiří Černoch k duelu po desetidenní karanténě a prvním společném tréninku až den před zápasem.

Energie hrála v úvodu utkání dvakrát v rychlém sledu v oslabení po Beránkově faulu a Novotného vyhození puku do hlediště. Zatímco v prvním oslabení domácí odolali, ve druhém už inkasovali. V sedmé minutě zakončil kombinaci po ideální Horákově přihrávce Řepík.

Západočeši odpověděli za 137 sekund. Šenkeřík vyslal do brejku Fleka, který ujel obraně Pražanů a překonal Machovského blafákem do bekhendu. Vrátit Spartě vedení mohl Tomášek a Karlovy Vary se pak ubránily i při Redlichově trestu. V 17. minutě měl možnost otočit stav Lauko, ale sparťanský gólman jeho ránu z levého kruhu vyrazil betonem.

Domácí se ubránili i při Pulpánově vyloučení na přelomu první a druhé třetiny. Ve 24. minutě ale Sparta opět získala vedení. Buchtele s Kudrnou ještě před Novotným neuspěl, ale k puku se dostal Pech a někdejší opora Karlových Varů už se prosadila.

Energie se dočkala přesilových her po trestech Buchteleho, Jeřábka i Rouska, ale Sparta se ubránila. Ve 35. minutě Rousek hned po návratu z trestné lavice po individuální akci nabil na levý kruh Řepíkovi, který se trefil k bližší tyči a zvýšil na 3:1. 

Pro Řepíka to byly v šestém utkání v sezoně první branky. "Už jsem to trošku potřeboval. Pět zápasů bez gólu, takže jsem za to moc rád. Hlavně že jsme vyhráli a vezeme tři body," prohlásil Řepík.

Karlovy Vary snížily ve 39. minutě, kdy Beránek našel bekhendem volného Černocha, který se trefil proti svému mateřskému týmu, odkud na západě Čech hostuje. Gól platil i po přezkoumání u videa po trenérské výzvě Sparty, která si ji vzala, protože Machovský při gólu vychýlil branku.

V závěrečném dějství se domácí tlačili za vyrovnáním, ale Sparta odolala. Největší šanci měl ve 47. minutě po Beránkově akci Kaše, ale ztroskotal zblízka na Machovském. Spartě nepřinesla pojistku přesilovka při Vildumetzově pobytu na trestné lavici. Stav se nezměnil ani po šancích domácích Pulpána a potom Vondráčka v závěrečné power-play.

"Věděli jsme, že domácí jsou po karanténě a dlouho nehráli, což byla jejich nevýhoda. V první třetině nám pomohly přesilovky, dostali jsme se do vedení i do takového lepšího tempa. Ve druhé třetině byli domácí lepší i díky přesilovkám. Zápas byl vyrovnaný a myslím, že jsme nakonec byli šťastnější," prohlásil sparťanský trenér Miloslav Hořava.

Dohrávka 3. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Flek (Šenkeřík, Kotvan), 39. Černoch (O. Beránek) - 7. Řepík (R. Horák, Tomášek), 24. Pech (A. Kudrna), 35. Řepík (Rousek, R. Horák). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Kotvan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, M. Rohan - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Osmík - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Sparta: Machovský - M. Jandus, Kalina, R. Jeřábek, T. Pavelka, Mikliš, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, F. Chlapík - A. Kudrna, Pech, Buchtele - Dvořáček, Říčka, D. Vitouch. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články