Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarská krize pokračuje, porážku zapsala Energie i s Vítkovicemi

Pátou prohru za sebou koušou v extralize hokejisté Karlových Varů. Ve 34. kole přenechali všechny body Vítkovicím, které na západě Čech zvítězily 4:1. Hostující brankář Daniel Dolejš měl nakročeno ke druhému čistému kontu v sezoně, ale v čase 49:30 ho překonal David Kaše. Ostravané se radovali z druhého skalpu soupeře v řadě a poskočili na jedenácté místo, Energie zůstává sedmá.

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu v Karlových Varech
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Domácí poprvé v sestavě s navrátilcem Tomášem Rachůnkem tahali v úvodní dvacetiminutovce za kratší konec. Vítkovičtí byli od začátku aktivnějším týmem, byli častěji na puku a také důraznější v obranné činnosti.

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a zlomit tu sérii. Nevyšlo to. My jsme neproměnili své šance a Vítkovice nás vytrestaly. Udělali jsme pár chybiček vzadu a oni to proměnili, z toho se musíme poučit. Někdy hrajeme ofenzivně až moc," řekl Rachůnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Vítkovice

První výraznější příležitost Gewieseho ještě dokázal Novotný levým betonem zlikvidovat, ale v 11. minutě byl už krátký na přízemní střelu Mikysky, který využil přečíslení tří na jednoho. V 18. minutě navíc přebruslil Dočekal Lauka a zasunul puk mezi betony karlovarského gólmana podruhé - 0:2. Jedinou výraznější příležitost Energie nevyužil Flek, jehož samostatný únik skončil střelou mimo tyče vítkovické svatyně.

Herní převaha Ridery pokračovala i v dalším průběhu utkání, v němž nenacházeli Karlovarští žádnou účinnou protizbraň na pevnou obranu hostí a aktivní napadání po celém kluzišti. Ve 27. minutě se i proto ocitl puk potřetí v domácí brance, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl tento zásah uznán z důvodu jeho dosažení rukou.

Zakřiknutým hráčům Energie nepomohly ani dvě přesilovky, které Západočeši sehráli velmi špatně. Poté, co na konci druhé třetiny byli krátce po sobě vyloučeni Kohout a Mikyska, dostali hosté příležitost 43 sekund trvající hry pěti proti třem. Využil ji po 15 vteřinách tečí Lakatošovy střely Krenželok.

Ve 48. minutě zůstal v předbrankovém prostoru domácí obranou zcela nepokrytý Kalus a po ideální přihrávce Malleta zvýšil na 4:0. Následná aktivita domácích vedla díky střele Kašeho z 50. minuty ke zkorigování nepříznivého stavu. Ke vstřelení další branky již domácím nepomohla ani 20 sekund trvající hra pěti proti třem a ani čtyřicetivteřinová power-play.

"Těžký zápas, který jsme zvládli díky skvělému přístupu mužstva, podpořenému vynikajícím gólmanem. Děkujeme všem klukům, jak to zvládli. Do utkání jsme měli výborný vstup, byli jsme silnější v soubojích a dobře nám to bruslilo. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovkou, což nám také určitě pomohlo. A třetí třetinu – až na nějaké střely, při kterých nás podržel Dolejš – jsme odehráli v klidu," uvedl asistent trenéra Vítkovic Radek Philipp.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. D. Kaše (M. Rohan, Flek) - 11. J. Mikyska, 18. Dočekal (Werbik, L. Kovář), 40. L. Krenželok (Lakatoš), 48. M. Kalus (Mallet). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koch (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Hladonik. Trenér: Pešout.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Galvinš, Gewiese, L. Kovář, Koch, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, J. Mikyska, Mallet - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články