Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kapitán Plzně Hanzlík: Pořád děláme stupidní chyby

Plzeň - Hokejisté Plzně prohráli na domácím ledě se Zlínem 4:5 a připsali si tak pátý nezdar za sebou. O jejich prohře rozhodla nepovedená pětiminutovka ve třetí třetině, během níž inkasovali čtyři branky a přišli o vedení. 

Utkání Plzeň - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Nestalo se nám to poprvé. Takový výpadek jsme ale ještě letos neměli, i když už jsme toho předvedli dost," řekl po utkání zklamaný kapitán Indiánů Jiří Hanzlík. Pátou porážku v řadě ale nevidí tak tragicky. "To napíšete vy do novin, že máme neúspěšnou sérii. Ale já beru prohru po nájezdech jako remízu. Takže bych o nějaké neúspěšné šňůře nemluvil. Samozřejmě si ale uvědomuji, že naše situace není ideální," prohlásil autor třetí plzeňské branky.

Na hře Plzně se podle něj projevilo, že Západočeši měli v tabulce velký náskok. "Můžeme si říkat, co chceme, ale na naší hře po Vánocích se to projevilo. Nikdo si to nechtěl připustit, ale v hlavě jsme to měli. Teď po poslední reprezentační přestávce jsme nehráli tak strašně, ale už se do toho těžko dostáváme," uvedl nejstarší muž plzeňské defenzivy.

"Děláme pořád stupidní chyby. Sice si je ukazujeme s trenéry na videu, ale asi jsme idioti. Každý inteligentní člověk se z toho umí poučit, ale my toho momentálně nejsme schopni. Přitom jsme odehráli slušné dvě třetiny a pak přijde taková desetiminutovka. Tak vyspělé mužstvo jako Zlín to prostě umí potrestat," řekl devětatřicetiletý bek kriticky.

Plzeň v sestavě vinou nemocí a zranění postrádala osm hráčů, přesto ještě deset minut před koncem držela nad Zlínem vedení. "Ty absence vůbec neřeším. Nechceme se na to vymlouvat. Mrzí mě, že ta dnešní porážka nás po tom průběhu může poslat psychicky hodně dolů," bojí se dopadu nepříjemného obratu na plzeňské mužstvo.

"Já osobně už na ni nechci myslet. Ostatním hráčům do hlavy nevidím, takže nevím, jak se s tím vyrovnají. Po zápase jsem si k tomu v kabině řekl svoje. Teď pojedu domů a chci se věnovat rodině, ta je pro mě nejdůležitější. Snažím se si to na ledě užít, protože budu asi končit," naznačil držitel mistrovského titulu v barvách Karlových Varů z roku 2009, že po sezoně ukončí aktivní kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články