Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kapitán Liberce Jelínek: Kometa čekala na chybu, Třinec bude hrát mnohem aktivněji

Třetí extraligové finále za poslední čtyři sezony čeká kapitána libereckých hokejistů Petra Jelínka. V roce 2016 se Bílí Tygři radovali z historického titulu, o rok později se museli sklonit před Brnem. Mistrovské Kometě však letos porážku vrátili, v semifinálové sérii ji porazili 4:2 na zápasy, překazili jí útok na "zlatý hattrick" a o nejcennější trofej si zahrají s Třincem. Přímý přenos 1. finále z Liberce sledujte ve čtvrtek od 16:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kapitán Liberce Petr Jelínek se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Třinec je hodně nepříjemný a kvalitní tým. Prali jsme se s nimi na konci základní části o Prezidentský pohár, což určitě není náhoda. Mají ve svém středu výborné hráče - ať už střelce nebo velké a silné obránce, přes které nebude jednoduché se prosadit," řekl Jelínek s odkazem na fakt, že Oceláři skončili v základní části druzí s dvoubodovou ztrátou. 

Odchovanec Slavie také od finálového soupeře očekává větší aktivitu, než tomu bylo v semifinále s Brnem. "Kometa spíše čekala na naši chybu a spoléhala na brejky nebo na přesilovku. Třinec je jiný, hrají podobným stylem jako my. Myslím, že budou hrát mnohem aktivněji a více do útoku," přemítal Jelínek.

O postupu Ocelářů do druhého finále po sobě rozhodl v sérii s Plzní až pondělní sedmý zápas ve Slezsku. Podle Jelínka to ovšem na soupeři nezanechá stopy. "Museli hrát sedmé utkání a měli tak kratší čas na odpočinek. To ale nebude hrát vůbec žádnou roli, je to finále. Únava jde stranou, obě mužstva do toho dají všechno," má jasno Jelínek.

Syn někdejšího medailisty z olympijských her i mistrovství světa Tomáše Jelínka se v play-off prezentuje výbornou formou a trenér Filip Pešán na něj hodně spoléhá. Vedle tradičně výborné defenzivní činnosti dal liberecký kapitán už šest branek.

"Nejsem žádný velký střelec a nikdy jím nebudu. Všechno to plyne hlavně z našeho stylu hry, který už mám za těch pět let, co pod Filipem hraju, hodně zažitý. A také je to za pomoci mých spoluhráčů. Jsem však samozřejmě rád, že mi tam nějaký gól padnul. Je to dobré pro sebevědomí, člověk si pak víc věří a dovolí," pochvaloval si centr úderné útočné formace s Lukášem Krenželokem a Markem Zacharem na křídlech.

Kádr Severočechů doznal od mistrovské sezony 2015/16 řadu změn, ale hra týmu se za tu dobu příliš nezměnila. "Jako tým se snažíme prezentovat stále stejným hokejem a dodržovat stejný systém. Mění se sice hráči, ale herní projev se od přichodu trenéra Filipa Pešána příliš neliší," upozornil Jelínek, který má na svém kontě také tři reprezentační starty.

První utkání finálové série je pod Ještědem na programu ve čtvrtek. Jelínek věří, že jeho tým bude na start souboje o titul dobře připraven a otevře ho vítězně. "Všichni už se na začátek finále těšíme. Po fyzické stránce jsme na tom dobře, na tréninku spíše už jen ladíme detaily a formu směrem ke čtvrtku. Musíme do zápasu vstoupit soustředěně a hrát svoji hru," zakončil.

Program finále play-off:

Čtvrtek 18. dubna - 1. zápas:
17:00, Liberec - Třinec 
Pátek 19. dubna - 2. zápas:
17:00, Liberec - Třinec
Pondělí 22. dubna - 3. zápas:
17:00, Třinec - Liberec
Úterý 23. dubna - 4. zápas:
17:00, Třinec - Liberec
Pátek 26. dubna - případný 5. zápas:
17:00, Liberec - Třinec
Neděle 28. dubna - případný 6. zápas:
17:20, Třinec - Liberec
Úterý 30. dubna - případný 7. zápas:
17:20, Liberec - Třinec 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články