Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Káňa: Soupeř byl odpočatý, naše rozehranost nebyla úplně výhoda. Pardubice byly všude o krok dřív

Olomouc se sice díky brance Jana Káni ujala na úvod čtvrtfinále vedení na ledě Pardubic, ale rychle se dostala do ztráty a Dynamo už žádné překvapení nedovolilo. Podle střelce jediné branky Hanáků musí jeho tým předvést úplně jiný výkon, aby mohl favoritovi boj o semifinále znepříjemnit. Přímý přenos druhého čtvrtfinále sledujte od 16:40 na ČT sport a ctsport.cz.

Jan Káňa
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Víme, že Pardubice jsou kvalitní mančaft. My musíme hrát na maximum a obětovat se tam jeden za druhého. A dát víc gólů než jeden, abychom vůbec mohli pomýšlet na úspěch," řekl Káňa a přiznal, že soupeř byl téměř všude dříve. "Byli v tom zápase rychlejší, silnější a šikovnější, puky sbírali oni."

První branku Pardubic z hole Roberta Kousala ze 7. minuty rozhodčí po trenérské výzvě Olomouce odvolali a naopak v čase 7:28 skóroval Káňa.

"Dobře to tam trenéři vzali. (Brankář) Braňo (Konrád) tam signalizoval faul. My jsme pak dali gól hned nato v signalizovaném vyloučení, ale bohužel jsme to dlouho neudrželi a pak to s námi trošku zamávalo. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že dva góly jsou furt hratelné, ale pak jsme dostali na 4:1 a bylo hotovo," komentoval průběh Káňa.

Hanákům se nepodařilo vytěžit maximum z rozehranosti ze série předkola s Karlovými Vary, kterou vyhráli 3:1 na zápasy. Na soupeři pauza od konce základní části nebyla znát.

"Doufali jsme, že na ně vletíme víc, než jsme dokázali na ledě. Ale ta pauza... Oni jsou odpočatí. My máme z toho předkola nějaké šrámy, taky to není úplně výhoda," konstatoval jednatřicetiletý ofenzivní lídr Olomouce.

Bylo podle něj znát, že Pardubice jsou kvalitnější soupeř než Karlovy Vary. "Neřekl bych, že by to byl úplně jiný level, nebo byli ti hráči extrémně rychlejší, ale samozřejmě ti hráči Pardubic, když dostanou šanci, tak s ní naloží líp než hráči Varů. To nechci nikoho z nich urazit. Potom se nám stane, že jsme v té naší třetině jak na Matějské, dvě minuty nás tam motají a vystřídají si. To ukazuje na jejich sílu," uvedl Káňa.

Už ale myslel na pokračování série. "Musíme si pustit video, podívat se, co fungovalo a co nefungovalo, a poučit se z toho zápasu. Když celý tým tam neodevzdá maximum, tak nemůžeme vůbec pomýšlet na to, že tady něco urveme," řekl.

Podle Káni ale šlo v průběhu utkání hráčům Dynama jen těžko hru více znepříjemnit či přitvrdit. "Snažíme se o to, ale Pardubice byly všude o krok dřív, takže to by akorát smrdělo nějakým faulem. My musíme být opravdu rychlí u jejich brány. Jejich gólman měl pohodu, do zítra se musíme aspoň v tomto zlepšit," dodal Káňa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články