Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Kalous začal v Mladé Boleslavi vítězstvím, Hradec Králové v prodloužení srazil Söderlund

Mladá Boleslav při premiéře nového kouče Jiřího Kalouse zdolala Hradec Králové 3:2 v prodloužení. V čase 64:19 o tom rozhodl švédský útočník Tim Söderlund. Bruslařský klub po sérii pěti porážek a odvolání trenéra Ladislava Čiháka vyhrál druhý z posledních tří duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové

V úvodní části se hrálo dlouho bez větších šancí. Až ve 13. minutě po zaváhání v mladoboleslavské defenzivě se dostal před Novotného Perret, ale bekhendem minul.

Na druhé straně po Přibylově akci kryl Kiviaho pravým betonem střelu Lantošiho, který finského gólmana prověřil opět hned vzápětí a v 15. minutě znova.

Bruslařský klub se ve druhé třetině ubránil při Beránkově vyloučení a na druhé straně pak měl možnost Přibyl. V čase 32:22 se dočkal vedení Hradec.

Jergl se po chybě v rozehrávce domácích uvolnil mezi kruhy a přihrál Perretovi, jehož zakončení prošlo mezi bruslemi spoluhráče Lalancettea do odkryté branky.

"Je to asi pátý nebo šestý zápas, kdy jsme to nedotáhli za tři body a buďme rádi aspoň za ten jeden. Měli jsme přesilovky, v kterých jsme měli pár střel, ale bohužel se nám to nepovedlo proměnit. To rozhodlo zápas," řekl útočník Hradce Aleš Jergl.

Domácí ale hned za 49 sekund odpověděli. Obránce Lintuniemi na levém kruhu oklamal Lalancettea a rychlou střelou trefil protější horní roh Kiviahovy branky.

Mladá Boleslav se pak dočkala také své první početní výhody v utkání, ale hosté se při Novákově pobytu na trestné lavici ubránili.

Hned na startu třetí třetiny se snažil strhnout vedení na stranu Bruslařského klubu Söderlund. V 47. minutě však zužitkoval hned po osmi sekundách přesilovku při Přibylově vyloučení Blain a Východočeši podruhé vedli.

Za dvě minuty byl blízko vyrovnání Lantoši, ale trefil levou tyč. Další velkou šanci měl Najman, který minul odkrytou branku.

Domácí se dočkali v 53. minutě při Jerglově trestu, kdy po Lantošiho přihrávce překonal Kiviaha z pravého kruhu Fořt.

Otočit skóre ve prospěch domácích mohl Přibyl. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Středočechů při Pilařově trestu.

V prodloužení nejdříve zlikvidoval Kiviaho Pýchův únik, ale pak se před něj dostal z úhlu Söderlund a s bekhendovým zakončením uspěl.

Posila z Djurgaardenu z druhé nejvyšší švédské soutěže se ve čtvrtém utkání v české extralize dočkala první branky.

"Věděl jsem, že když to Tim dostane, tak už byl jeho čas dát gól. Především mu k tomu gratuluju. Myslím, že si naše lajna sedla dobře," prohlásil autor finální přihrávky Róbert Lantoši.

"Myslím, že jsme podali kvalitní výkon až na pár chyb, které nás stály ty dva góly. Vrátilo se nám to aspoň v podobě dvou bodů. Víme, že jsme dole, i když nemáme tým na to, abychom hráli na spodních příčkách. Musíme hru zvednout. Nový trenér má dobrou vizi, takže se těšíme na spolupráci s ním," dodal slovenský útočník Lantoši, který si v utkání připsal dvě asistence.

BK Mladá Boleslav – Hradec Králové 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (O. Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) - 33. Perret (Jergl), 47. Blain (McCormack, Cingeľ). Rozhodčí: Pražák, Květoň - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3457.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Hrdinka, Bernad, Štich - Lantoši, Přibyl, Söderlund - Šťastný, Fořt, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Lunter - Dvořáček, Závora, M. Beránek. Trenér: Kalous.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Pilař, Kevin Klíma, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, M. Novák. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články