Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadlec: První dvě třetiny jsme se možná trochu báli

Olomouc - Přehnaná opatrnost byla podle plzeňského obránce Petra Kadlece důvodem, proč Západočeši v sobotu nedotáhli sérii s Olomoucem do vítězného konce a prohráli 1:2. 

Obránce Plzně Petr Kadlec
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"První dvě třetiny jsme se možná trošku báli. Hráli jsme opatrně, hodně defenzivně. Z naší strany to prostě nebylo ono," řekl Kadlec. Přiznal ale, že si podobný vývoj s minimem branek po předchozích gólových hodech představoval.

"Čekal jsem, že to dlouho bude 0:0 nebo 1:0. S tím, že branku můžeme dát třeba v poslední minutě. Což se nám málem povedlo, protože jsme vyrovnali pět minut před koncem. Bohužel jsme hned po zbytečné chybě dostali druhou branku," litoval Kadlec. "Nepodali jsme dnes ideální výkon. Kdybychom udrželi remízu do konce třetí třetiny, tak věřím, že bychom v prodloužení vyhráli. Ale na to se nehraje," poznamenal plzeňský obránce.

Dnešní duel připodobnil k prvnímu utkání série v Plzni, které skončilo vítězstvím Indiánů 1:0 v prodloužení. "Asi jsme dnes chtěli více bránit. Málo jsme se tlačili do útoku. Zápasy byly podobné, ale skóre jiné. První dvě třetiny ani od nás ani od Olomouce moc šancí nebylo. Hrálo se hodně opatrně," řekl Kadlec.

Z porážky ale nedělal tragédii. "Kdyby nám někdo před začátkem čtvrtfinále řekl, že povedeme po čtvrtém zápase 3:1, tak to bereme všemi deseti. Samozřejmě jsme chtěli dnes sérii ukončit. Místo toho se teď musíme připravit na další zápasy. Ukázat si, kde jsme udělali chyby, kde nás soupeř přetlačil a co udělal lépe," konstatoval před úterním pokračováním v Plzni Kadlec. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání 4. čtvrtfinále Olomouc - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články