Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jubileum s hořkou příchutí. Padl ve špatnou chvíli, litoval Hübl po 400. gólu v nejvyšší soutěži

Kapitán hokejistů Litvínova Viktor Hübl dosáhl jako pátý hráč v historii domácí nejvyšší soutěže na hranici 400 branek, ale radost z jubilea mu kazila porážka v Brně s Kometou 2:4. Třiačtyřicetiletý centr se prosadil v čase 57:33 a pouze zmírnil prohru.

O blížící se metě věděl a pokořil ji díky dvěma gólům v posledních dvou zápasech. "Kluci mi to připomínali, zejména maséři. Škoda, že padnul ve špatnou chvíli," řekl klubovému webu Hübl. Před ním se dostali přes hranici 400 tref Milan Nový (470), současný kouč Litvínova Vladimír Růžička (428), Viktor Ujčík (410) a Josef Černý (408).

Je nám líto, video expirovalo.
Hübl dosáhl na metu 400 gólů v extralize

Svůj premiérový gól vstřelil Hübl 2. února 1999 při výhře Litvínova v Opavě 6:2 a hned byl vítězný. "Někdo mi to připomínal, když jsem nedávno dal nějaký gól, ale osobně si to moc nepamatuju," prohlásil Hübl, který má na kontě 890 bodů z 1243 utkání. Sedm zápasů chybí bývalému hráči Slavie a Českých Budějovic k vyrovnání rekordu obránce Petra Kadlece a 19 bodů k tomu, aby dostihl nejproduktivnějšího hráče historie Petra Lešku.

Litvínov sice v Brně vedl od 10. minuty po brance beka Uvise Janise Balinskise, ale Kometa v druhé polovině druhé části a na začátku závěrečného dějství otočila stav na 4:1. "Začali jsme celkem dobře. Vstřelili jsme první gól, ale druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Kometa nám odskočila ve třetí třetině a kontrolovala hru. Dnes bych řekl, že soupeř byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál," prohlásil Hübl.

"Měli lepší pohyb, přistupovali jsme pozdě, propadali jsme. V obranném pásmu jsme prohrávali osobní souboje. Když jsme dali tolik prostoru šikovným hráčům, jaké Brno má, tak nás potrestali," podotkl Hübl, jehož tým nenavázal na páteční domácí jednoznačnou výhru 5:0 nad Mladou Boleslaví.

Hübla mrzelo, že dnes nebyl znát impulz, který přinesla výměna na lavičce Litvínova, kde v reprezentační pauze Růžička nahradil Vladimír Országha. "Změna byla vidět v domácím zápase, kdy jsme byli aktivnější. Bohužel tentokrát to vypadalo tak, jako by se minulé utkání vůbec neodehrálo a ke změně nedošlo. Obraz hry byl úplně opačný. Neplnili jsme to, co jsme měli. Měli jsme špatný pohyb, nechávali jsme soupeři hodně místa, prohrávali osobní souboje. V tom byl největší rozdíl," dodal Hübl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články