Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jsme zpátky. Teď je tlak na ostatních a věřím, že někdo klopýtne, doufá Vampola

Kladenští nutně potřebovali přerušit černou sérii jedenácti porážek, která je dostala až na dno extraligové tabulky. Ve 49. kole doma proti Spartě nakonec udrželi Středočeši naději na záchranu po výhře 4:2 díky Jaromíru Jágrovi, který v závěru rozhodl vyrovnaný duel "patentovanou" akcí po otočce zpoza branky.

Radost hokejistů Kladna
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Věděli jsme, o co hrajeme, a já si dovolím říct, že jsme každé střídání hráli, jako kdyby bylo poslední. A to se možná i ukázalo, že se k nám přiklonilo štěstí, které jsme v posledních zápasech neměli. Jarda to zpoza brány propasoval a dali jsme šťastný gól. Pak jsme to už ubránili," hodnotil po vítězném utkání útočník Petr Vampola.

Nekonečná série porážek se tak uťala včas. "Ze mě to spadlo moc. Věděl jsem, že pokud zápas nezvládneme, bylo by to už hodně těžké. Pro nás strašně důležité tři body. Jsem za to rád a myslím, že i celý tým, že jsme zvládli sérii zlomit. Věřím, že tlak je teď i na soupeřích, kteří tam jsou s námi. Musíme se snažit zvládnout zbylé tři zápasy," řekl Vampola.

"Věřím tomu, že některý z týmů, co jsou tam s námi, klopýtne. A my naopak to dotáhneme do konce, protože v sezoně jsme zvládli i důležité zápasy se silnými soupeři uhrát," prohlásil Vampola a naznačil, že teď jsou na tahu Litvínovští a Pardubičtí. Kladno se bodově dotáhlo na Dynamo, ale Východočeši mají zápas k dobru. "Chemici" jsou o další dva body napřed.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Sparta

Ačkoli hrál čtvrtý tým s posledním, drželi se domácí favorita jak herně, tak hlavně výsledkově. Středočeši se na utkání dobře připravili, od začátku bylo na trápících se hráčích vidět odhodlání ještě se s nepřízní osudu v závěru sezony poprat.

"Spousta kluků šla na krev a myslím si, že jim to hodně pomůže. Teď si můžeme odpočinout, v neděli jedeme do Brna. Nebudeme koukat nalevo napravo, je to hlavně o nás. Dostali jsme se tam sami a já věřím, že síla tady je a budeme bojovat až do konce," uvedl Vampola.

Nezaváhali Rytíři na přestupovém trhu ve srovnání s konkurencí? Situaci Kladna a dalších týmů bojujících o záchranu se věnoval Hokej fokus podcast:

Energii navíc dodala Kladnu neuznaná branka Sparty na začátku třetí třetiny, protože Vitouch docílil gólu na 3:2 kopnutím do puku. Pak měli Rytíři ideální příležitost jít sami do vedení při dvojité přesilové hře, která trvala 69 sekund. Důležitost situace v kombinaci s nervozitou ale svazovala Kladenským ruce.

"Říká se toho hodně, když se nepromění přesilovka pět na tři, že tým pak nemůže zápas vyhrát. Samozřejmě jsem to v hlavě pak měl. Jsem rád, že se to zlomilo i za takových okolností a (vítězný) gól jsme dali," doplnil Vampola.

Před Kladnem jsou tak další zápasy pravdy, tentokrát ale s lepšími vyhlídkami než před duelem proti Spartě. "Nálada nebyla špatná. Věděli jsme, že musíme kopat. Že nám nikdo nepomůže, žádné vypsané (finanční) bonusy. Že to musíme uhrát sami. Jsem rád, že žijeme, a můžu slíbit, že do toho (konce) dáme všechno," oddechl si Vampola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články