Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jsme šťastní, že jsme dokázali podpořit oslavy a že jsme vyhráli, oddechl si Dej

Ostravané si uvědomovali důležitost okamžiku a ve 28. kole proti Spartě nechtěli oslavy 90 let od založení vítkovického klubu pokazit. Utkání nakonec zvládli a mohli se radovat po výhře 4:2. Rastislav Dej k tomu přispěl dvěma body za gól a přihrávku.

Utkání Vítkovice – Sparta
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Pro Vítkovice to byla velká sláva. Zhruba dvacetiminutové slavnostní zahájení za účasti řady slavných postav klubové historie vyvrcholilo hlavní ceremonií večera, při níž byl dres dlouholetého vítkovického útočníka a prezidenta Františka Černíka s pompou vytažen na čestné místo pod střechu arény.

Domácí se tak logicky děsili představy, že by si velké divadlo pokazili porážkou. "Věděli jsme, co nás čeká. Pan Černík byl velký hokejista československé historie, určitě to byl pro nás velký závazek. Přišlo hodně lidí a my jsme šťastní, že jsme dokázali podpořit oslavy takovým výkonem a že jsme vyhráli," radoval se po utkání útočník Rastislav Dej, který otevřel skóre utkání a asistoval i u druhého gólu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice oslavily 90 let od založení klubu

"Dobře, že jsme se dostali do vedení. Přišlo i hodně lidí, za což jsme vděční, dostávali nás do varu. Sparta hrála docela dobře, přecházeli přes střední pásmo, dobře si to dávali z obranného pásma, ale pro nás bylo důležité, že jsme dokázali vždy odskočit na dva góly. Když oni snížili, byli jsme to my, kdo dal další gól," uvedl slovenský útočník Vítkovic.

Vítkovicím přinesly štěstí i repliky dresů z dob úplných začátků. Pro domácí netypicky v černé ústřední barvě s bílými pruhy na rukávech. "Dresy jsou vítězné, takže jsou dobré. Možná to trochu tak vypadalo, že bychom se mohli plést s rozhodčími, ale myslím, že jsme se na bílém ledě všichni viděli dobře," tvrdil Dej.

Podle Deje atmosféra oslav vyhecovala vítkovické hráče na maximum. "V závěru tam každý nechal všechno, i když o extra kráse to nebylo, ale na to se nemůžeme dívat. Důležité jsou tři body po sérii proher, kterou jsme měli. Dva zápasy jsme po pauze vyhráli a klobouk dolů před všemi, ať už organizačně, prostě před celým klubem," dodal Dej.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články