Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Jsme rádi, jak čape a že nás drží, ocenil Kováře kapitán Sparty Řepík

Vstřelil vítězný gól v úvodním semifinále play-off extraligy, ale sám vyzdvihl spoluhráče. Michal Řepík neopomněl po výhře 3:0 nad Třincem pochválit příspěvky útočníka Miroslava Formana, jenž zvyšoval v oslabení na 2:0, a také brankáře Jakuba Kováře, který se blýskl několika těžkými zákroky a nulou. Pražané tak vedou v sérii 1:0. Přímý přenos druhého utkání Sparta – Třinec sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 17:40.

Hokejisté Sparty v čele s brankářem Jakubem Kovářem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsem hlavně rád, že jsme do série dobře vstoupili, protože jsme měli dvanáct dní pauzu. Člověk neví, jak půjdou nohy a jak se bude cítit. Myslím, že se nám to celkem povedlo," řekl Řepík, jehož celek vyřadil Liberec v nejrychlejší možné době ve čtyřech zápasech a na další duel čekal od 20. března.

Skóre otevřel po svém průniku po levé straně, kdy se nejdříve u mantinelu prosmýkl kolem Martina Růžičky a vystřelil přesně do protějšího horního rohu přes obránce Mariana Adámka. "Trošku jsem se bál, že mi to Růža vypíchne, naštěstí mi to tam propadlo a pokračoval jsem v rychlosti. Občas se snažím beky obcházet nebo něco vymyslet, teď jsem se rozhodl, že vystřelím, a schoval jsem puk přes obránce a vyletělo to tam krásně na vyrážečku," uvedl Řepík.

Pojistku náskoku zařídil Spartě ve 43. minutě Miroslav Forman, jenž v oslabení ujel Martinu Marinčinovi a překonal Marka Mazance bekhendovým blafákem. "Bylo to obrovsky důležité. Krásně ulítl, udělal hezkou kličku. Strašně nám pomohl. Uklidnil nás o trošku víc a pak jsme to už trošku zavřeli a tolik šancí jsme jim nedali," pochvaloval si Řepík.

Díky 25 úspěšným zákrokům vychytal první čisté konto v letošním play-off Jakub Kovář. "Říkali jsme Kubovi, že nebýt jeho, tak tam něco spadlo. Jsme rádi, jak mu to jde, jak čape a že nás drží," ocenil Řepík jeho výkon. A pochvaloval si i návrat po zdravotních potížích centra Vladimíra Sobotky, který kraloval zápasu s úspěšností na buly 85 procent. "Je jeden z nejlepších v extralize na buly a strašně nám v tom pomohl v obranném pásmu. Tam vyhrál skoro všechny. Jsme rádi, že na tuhle sérii už se mohl vrátit zdravý. Dává do hry zkušenost," vyzdvihl Řepík.

Výhru bere jen jako první krok. "Mentálně na tom budeme dobře, ale hlavně musíme jít s pokorou do druhého zápasu, protože oni jsou nevyzpytatelní a mají šikovné hráče. Musíme hrát stejně trpělivě, nebýt vylučovaní a nedávat jim šanci do přesilovek. Oni jsou nebezpeční. Vědí o sobě, co dělají. Před našimi fanoušky je důležité první vítězství. Ale vůbec nic to neznamená. Je to teprve první krok. My se budeme snažit ještě přidat zítra, abychom zkusili odjíždět do Třince za stavu 2:0," uvedl Řepík.

Očekává další tuhý boj. "Celkem sleduju ostatní série, moc gólů nepadá. Je to takové, že se vyčkává. Pardubice (s Litvínovem), to nebyl jiný zápas. Trend je takhle nastavený a je to hodně o trpělivosti. Doufám, že v tom budeme dál pokračovat," dodal Řepík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články