Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jsem zvyklý hrát pod tlakem dvanáct let. Věřím, že se nastartujeme a budeme vyhrávat, říká Vondrka

Po rychlém přesunu z Mladé Boleslavi do Pardubic už ihned nastoupil ve 38. kole extraligy proti Spartě a dokonce se gólově prosadil. Michal Vondrka tak pomohl Dynamu k zisku bodu, ačkoli po utkání litoval dalších promarněných šancí. Bod ze Sparty ale považoval za krásný.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Přišel jsem do Pardubic s tím, že jim chci pomoct, a věřím, že se to povede. Že ligu vybojujeme," řekl Vondrka po prohře Dynama 1:2 v prodloužení. "Trochu mě štve, že jsme nevyhráli. Na konci třetí třetiny i v prodloužení jsem tam měl dva na jednoho a bek mi to vystihnul. V naší situaci je ale bod na Spartě krásný," uvedl odchovanec Českých Budějovic.

Vondrkův přestup se podle jeho slov zrodil rychle, vše se domluvilo během soboty. I proto s novými spoluhráči stihl jen předzápasové rozbruslení. "Spoustu kluků tady znám a vím, že jsou super. Myslím si, že mají dobrou partu a i tím, že přišel Tomáš Rolinek, tak se to semkne a uděláme vše pro to, abychom se v tabulce posunuli," uvedl Vondrka. "Samozřejmě, že pozice Boleslavi a Pardubic v tabulce jsou jiné, ale věřím, že jinak to extra jiné nebude," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Pardubice

Pardubice jsou sice poslední a v sezoně se jim příliš nedaří, podle extraligového šampiona z roku 2008 ale hráči skleslí nejsou. "Myslel jsem si, že budou mít hlavy dole, ale není to tak. I herní projev byl z naší strany dobrý. Jen je potřeba vypilovat nějaké situace a zakončení, abychom dávali více gólů. Pak to bude dobré," uvedl Vondrka. "Jsem zvyklý hrát pod tlakem dvanáct let. Už jsem byl i v podobné situaci. Věřím, že se nastartujeme a budeme vyhrávat," řekl.

O jeho odchodu z Mladé Boleslavi se spekulovalo několik týdnů, Vondrka byl i mimo sestavu. "Na rovinu, já jsem to neřešil. Bylo mi to jedno, věděl jsem své. Bylo tam ne úplně transparentně řečeno, co se mnou bylo, takže jsem se tomu vždy jen smál. Z toho šly spekulace. Bylo na klubu, s čím za mnou přijdou, a přišli až s tímto," řekl a dodal, že nehrál, protože byl zraněný.

Nejlepší extraligový hráč ročníku 2016/17 přišel do Mladé Boleslavi před minulou sezonou a tvrdí, že s Bruslařským klubem se na odchodu férově dohodl. "Myslím si, že tento přestup je výhodný pro všechny tři strany. Nerozešli jsme se špatně a překvapilo mě, že jsme se rozešli ve více než dobrém. Mám tam dobré vztahy," podotkl Vondrka.

Při pardubické premiéře strávil na ledě téměř 23 minut a byl nejvytíženějším hráčem Dynama. "Fyzicky jsem se cítil dobře, a ač se může zdát, že jsem už věkem dědek, tak si myslím, že fyzičku mám dobrou a nedělá mi častější nasazování problém. Ba naopak. Byl jsem ve hře, což mám rád," uvedl.

Vondrka nastoupil netradičně s číslem 23 a bez jmenovky. V budoucnu se ale asi vrátí ke své oblíbené 82. "Asi se to změní. S nikým jsem to neřešil a mně to bylo jedno. Vše bylo narychlo," pousmál se Vondrka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články