Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Jsem sváteční nájezdník. Ale možná teď budu jezdit častěji, usmíval se Horák

Z deseti nájezdů byl pouze jeho úspěšný. Díky útočníkovi Romanu Horákovi ve třetím zápase v sezoně na kluzištích soupeřů dokázali hokejisté Sparty vyhrát. Po nezdaru v Mladé Boleslavi a v Olomouci uspěli na ledě Pardubic, kde vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

Roman Horák zakončuje nájezd proti Dominiku Frodlovi
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Věděl jsem, že udělám kličku, i když jsem sváteční nájezdník. To byl snad můj druhý nájezd za poslední dva roky. Jsem rád, že to tam padlo. Kdo ví, možná budu jezdit častěji," popisoval Horák koncovku utkání, které Sparta vyhrála 3:2.

Pražané v Pardubicích dvakrát vedli, soupeř dokázal vyrovnat. "Náš výkon byl solidní, nějaké chyby se vždy najdou, ale vítězství na nájezdy se počítá. Jsme určitě rádi, vyhrát v Pardubicích se hodně cení. Jakub Kovář chytal výborně, na druhé straně Frodlík taky. Kovy nás podržel hlavně v závěru za stavu 2:2, nakonec jsme vyhráli," řekl Horák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dynamo Pardubice – Sparta Praha

Na Horákův gól v nájezdech mohl ještě odpovědět Robert Kousal, ale gólmana Pražanů Jakuba Kováře nepřekonal. "Loni jsmem jel podobně na Spartě, tak jsem to zkusil znovu, ale brankář byl rychlejší než já," řekl Kousal po utkání novinářům.

Právě Kousal vyrovnal ve 48. minutě na 2:2. "Ráďa tam hezky obešel obránce, už jsem měl celkem jednoduchou práci," pochválil Lukáše Radila, s nímž a s Tomášem Zohornou nastoupil Kousal při absenci Tomáše Hyky v první útočné formaci. "Těšil jsem se na to, už jsme spolu nehráli dlouho. Bylo to fajn si spolu opět zahrát," přiznal.

Pardubice nakonec podruhé za sebou doma braly pouze jeden bod. "Byl to urputný hokej. Čekal jsem, že to bude víc nahoru dolů, jako to bývalo se Spartou dříve. Tentokrát to byl spíše takový play-off hokej. Potřebovali bychom zlepšit první třetiny a jít do vedení," dodal Kousal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články