Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jsem radši, když někomu na gól nahraju, přiznal král střelců i bodování Gulaš

Obhájil prvenství v produktivitě, navrch ale přidal i triumf mezi střelci. Milan Gulaš však ocenil týmové výkony Plzně, které mu pomohly k oběma individuálním trofejím. Nakonec uhájil ataky libereckého Marka Kvapila, který kraloval bodování s velkým náskokem v první polovině základní části.

"Nevím, zda to šlo naplánovat ještě nějak lépe, ale jsem za to samozřejmě hrozně rád a moc si toho vážím. 'Kvápa' od začátku sezony předváděl neskutečné výkony a odskočil tam o spoustu bodů, takže jsem na to ani nijak nekoukal. Pak když mi to začalo jít a dostal jsem se nahoru, tak jsem na to juknul. A nebudu lhát - pak už jsem to nechtěl pustit," uvedl třiatřicetiletý Gulaš.

Zdůraznil však, že individuální ocenění přichází s herní pohodou mužstva. A Západočeši ji našli, základní část dokončili jako třetí. "Celý mančaft na tom má velký díl, protože kdybychom nefungovali jako celý tým, tak určitě nevyskočí ani jednotlivci. A to je pro mě ještě víc - že jsme fungovali, jak mužstvo fungovat má. Táhneme za jeden provaz," řekl Gulaš.

"Po průběhu té sezony, v níž jsme měli nějaké výkyvy, jsem moc rád, že jsme se dostali zase do horních pater tabulky, protože jsme měli období, kdy se nám nedařilo a nedokázali jsme to zlomit. Velký podíl na tom má i návrat Honzy Kováře, protože to nám opravdu hodně pomohlo. A myslím, že do toho play-off jsme teď hodně silní," doplnil Gulaš.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast o předkole play-off:

Již počtvrté za sebou vyhrál ocenění pro nejlepšího střelce extraligy hráč Plzně. Loni navázal Tomáš Mertl na dva triumfy Dominika Kubalíka. "Asi je to i shoda okolností. Ale 'Kubalda' je excelentní střelec a 'Mertlík' měl loni krásnou sezonu. A že se to povedlo teď i mně? Já na ty střelce opravdu moc nekoukám," pousmál se českobudějovický rodák.

Je hlavně rád, když se v ofenzivě daří týmu. "Beru to tak, že je super, když těmi nastřílenými góly mohu pomoci našemu mančaftu. Určitě si víc vážím toho vítězství v produktivitě, řadím to výš. Jsem radši, když někomu na gól nahraju," vysvětlil reprezentační útočník.

Připouští, že svůj přístup během kariéry změnil. "Dříve jsem chtěl hlavně dávat góly, ale asi jsem se v tom změnil. Teď je pro mě lepší, když to dám někomu před prázdnou bránu. Teď na sebe vzal tu úlohu Honza Kovář a krásně mi to servíruje. Od něho jsou to prvotřídní nahrávky a není těžké z nich skórovat. Asi proto jsem ty střelce vyhrál," ocenil Gulaš.

Dobrou první část sezony má za sebou i z pohledu Škody. "Když jsme se pohybovali kolem devátého desátého místa, tak to určitě nebylo optimální, ale dokázali jsme se vytáhnout na příčky, na nichž jsme ještě bojovali o Prezidentský pohár. Z mého pohledu ta sezona nebyla zatím vůbec špatná, utvrdili jsme se o vlastní vnitřní síle a věřím, že to můžeme prodat i v play-off," prohlásil Gulaš.

Ve čtvrtfinále si Západočeši zopakují souboj s Olomoucí. Loni Hanáky ve stejné fázi vyřadili 4:1 na zápasy. "Já to neřešil, kdo na nás vyšel. Když chceme pohár, musíme porazit každého, kdo nám přijde do cesty. Samozřejmě víme o silných stránkách Olomouce a připravíme se na to, je dost času. Navíc se dají do kupy kluci, co jsou zranění, a budeme v plné síle," konstatoval.

Plzeň bude favoritem i tentokrát. "Očekávám něco podobného jako minulý rok, ale každý zápas a každé play-off je jiné. Bude to zase urputný hokej, určitě se nebudou vyloženě cpát do nějakých útočných věcí a bude to hodně založené na defenzivě. Víme o tom, teď už je jen na nás, jak si s tím poradíme," řekl Gulaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články