Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jsem rád, že mám taky někdy štěstí, oddechl si Svoboda. K první nule mu pomohly i tyčky

Pochytal 28 ran a připsal si první nulu ve vítkovickém dresu. Brankář Miroslav Svoboda byl jedním ze strůjců výhry ostravského celku v 11. kole extraligy nad Litvínovem 2:0, která znamenala ukončení série čtyř zápasů Ostravanů bez bodového zisku.

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čtyřiadvacetiletý gólman se proti Severočechům zapotil. "Měli jsme tam trošku štěstí, ale  bránili jsme o hodně lépe než třeba minule v Mladé Boleslavi. Byli jsme silní na brankovišti jak u nás, tak u nich, a to si myslím, že byl obrovský rozdíl," konstatoval brankář, který do Vítkovic přišel před sezonou jako náhrada za Patrika Bartošáka.

Ve svém desátém startu si připsal i premiérovou nulu. "Nevím, kolikátý zápas jsem chytal? Desátý? Takže to jsem na ni čekal docela dlouho. Na Kladně jsem o ni přišel nesmyslně poslední čtyři minuty před koncem, takže jsem rád. A doufám, že jich bude více," usmál se Svoboda, kterému pomohly i tyče a štěstí při litvínovských závarech.

"Zažil jsem si teď dost smůly, tak je dobré mít někdy i štěstí. Jsem rád, že ho někdy mám. I když jsem chytal v Plzni, měl jsem spoustu zápasů s nulou, když mi pomohla tyčka. Jsem rád, že štěstí teď bylo na naší straně," řekl rodák a odchovanec Vsetína.

Vítkovice zabraly po čtyřech zápasech bez bodového zisku. "Extraliga je hodně vyrovnaná. Už jsem to říkal v jiném rozhovoru, nemá vůbec cenu mluvit o tom, jestli jsme nahoře, nebo dole. Sezona bude dlouhá, uvidí se až někdy po Vánocích," prohlásil Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články