Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Jihlavští nestačili na Litvínov a blíží se baráži

Hokejisté třinácté Jihlavy podlehli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě posledního Litvínova 0:2 a mají už jen teoretickou naději na únik baráži o udržení. Dukla by k tomu potřebovala v posledních třech kolech získat plný počet bodů a dvanáctý Chomutov by naopak už nesměl bodovat. O branky vítězů se postarali Ondřej Jurčík a Tomáš Matoušek.

Utkání Jihlava – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Litvínov byl aktivnější a ve třetí minutě mohl otevřít skóre Jánský, ale minul. Na druhé straně se dostal za obranu domácích Skořepa, ztroskotal však na Petráskovi. Litvínov se ubránil při Trávníčkově trestu a změnu bezbrankového stavu nepřineslo ani v závěru úvodního dějství vyloučení hostujícího Jiránka.

Při něm mohla nejdříve udeřit v oslabení Dukla, ale Petrásek zlikvidoval Strakovu šanci. Při následném tlaku Vervy měl největší možnost na skórování Hanzl, ale Kořenář stihl jeho pokus vytěsnit lapačkou.

Do druhého dějství nastoupili Severočeši v oslabení po Skleničkově faulu z konce úvodního dějství i bez brankáře Petráska, jehož nahradil Kantor. Ten se svými spoluhráči při početní výhodě Dukly odolal. Potom se v rychlém sledu bránila úspěšně Jihlavě po faulech Čachotského a Šidlíka. Šance nadále ve druhém dějství chyběly a nic se neměnilo ani při trestu hostujícího Rabbita.

V závěrečném dějství nabídl domácím další početní výhodu exlitvínovský Stříteský, při kterém trefil, zamířil jen do boční sítě Mikúš. Ve 48. minutě šel pykat domácí Čutta a z úniku v oslabení měl velkou šanci Černý, ale Kořenář svůj tým podržel. Dukla se pak při tlaku před Kořenářem také neprosadila a v dalším úniku po návratu z trestné lavice neuspěl ani Čutta.

V 52. minutě dostal trest za sekání jihlavský Straka a navíc dostala dvouminutový trest i hráčská lavice Dukly za nesportovní chování. Početní výhodu pěti proti třem využil bleskově po 12 vteřinách po Mikúšově přihrávce Jurčík. Naději na bodový zisk nováčkovi soutěže definitivně sebral v 58. minutě Matoušek, který překonal Kořenáře ranou z levé strany od mantinelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Jihlava

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) Branky a nahrávky: 52. Jurčík (J. Mikuš, F. Lukeš), 58. Matoušek (Válek, Jícha). Rozhodčí: R. Svoboda, M. Sýkora - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:7, navíc Šidlík (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1726.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články