Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jihlava získala skalp mistra a první body do baráže

Jihlava - Hokejisté jihlavské Dukly se radují ze skalpu úřadujícího mistra i z prvních bodů do baráže o extraligu. V jejím druhém kole zdolali doma Litvínov po téměř tříhodinové bitvě 2:1 na nájezdy. Ten rozhodující proměnil ve čtvrté sérii Filip Seman, druhým hrdinou na straně vítězů byl gólman Jakub Škarek.

Utkání Jihlava - Litvínov
zdroj: ČTK

Na Horácký stadion se boj o nejvyšší domácí hokejovou soutěž vrátil po dlouhých 12 letech a hráči Jihlavy jako by svým fanouškům nechtěli připravit další čekání. Už po 67 vteřinách poslal Jan Kolář puk na pravé křídlo rozjetému obránci Richardu Divišovi, jenž z úhlu propálil Michaela Petráska v litvínovské brance.

Hosté byli aktivnější, díky nedisciplinovanosti domácích hráčů si v přesilovkách vytvořili tlak, ale výtečný Škarek v brance Dukly dlouho odolával. Největší šanci první třetiny spálil v 6. minutě Martynek, jenž nastřelil jen břevno Škarkovy branky.

Šestnáctiletý gólman poprvé kapituloval krátce po polovině utkání, když jej dalekonosnou ranou od modré překonal nad vyrážečku Jiří Gula. Litvínov byl i nadále lepším týmem, ale závary před brankovištěm i střely od modré čáry nedělaly mladému jihlavskému gólmanovi žádné problémy.

Poslední třetinu i prodloužení hrály oba celky hodně opatrně, střely na branku byly zřídkavým jevem. Litvínov v pokusech na branku vyhrál jasně 37:17, ale z vítězství se nakonec radoval soupeř. Poté, co v nájezdech s bekhendovým blafákem promarnil možnost rozhodnout Robin Hanzl a ve čtvrté sérii nedal František Lukeš, rozjel se ke svému pokusu Filip Seman, nic nevymýšlel a jeho švih skončil v síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Litvínov

HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Diviš (Kolář), rozh. nájezd F. Seman - 33. Gula (Reichel, Havlíček). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Bláha, Frodl. Vyloučení: 7:3. Bez využití. Diváci: 4136.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Beránek, F. Seman, Harkabus - Kolář, Jícha, Diviš - Mrňa, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát - R. Pšurný. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Petr Vlk (Jihlava): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale postupem času se začala projevovat zkušenost soupeře. Druhá třetina pro nás nebyla ideální, protože Litvínov si vytvořil řadu šancí. Ve třetí třetině jsme viděli šance na obou stranách. Žádný gól ale nepadl a zápas šel až do nájezdů. V nájezdech už to je vždycky loterie a my jsme v nich byli dnes šťastnější."

Jiří Šlégr (Litvínov): "Soupeř vstoupil do utkání výborně, vstřelil branku a naopak my jsme z toho byli zaskočení. Postupně jsme se z toho dostali, ale bohužel ze střel, které jsme vyslali na branku, jsme dali pouze jeden gól, a to je málo. Soupeř výborně bránil a výborně mu zachytal gólman. I proto šel zápas do prodloužení a poté do nájezdů, v nichž byli domácí už šťastnější."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články