Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jihlava vyučovala v Hradci, nečekané vítězství režíroval Straka

O překvapení na účet favorita se v Hradci Králové postarala Jihlava. Na ledě druhého celku extraligové tabulky totiž v 51. kole extraligy vyhrála 4:2. Domácího gólmana Patrika Rybára vyhnali hosté z brankoviště už po první třetině, když hned dvakrát skóroval Petr Straka. O zbylé zásahy se podělili Stříteský a Hamill. Dvě trefy Lukáše Cingela Mountfieldu nepomohly. Pozice obou klubů nicméně zůstala neměnná.

Jihlavští hokejisté se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Hradec začal proti Dukle aktivněji. Ve třetí minutě se do slibné pozice dostal mladý útočník Radovan Pavlík, jenže spoluhráče z mistrovství světa do 20 let Škarka v jihlavské bráně nepřekonal. Hradec nebyl úspěšný ani v dalších minutách. V první třetině sice vypálil patnáctkrát, Škarka však nezaskočil.

Zato Jihlava měla nebývalou úspěšnost. Z devíti ran v úvodní dvacetiminutovce skončily v Rybárově bráně hned tři. A všechny góly si byly podobné. V 11. minutě obránce Stříteský vystřelil od modré čáry a slovenského olympionika překonal tečí Straka. Ve 13. minutě opět Straka tečoval nahození od modré čáry a hosté vedli 2:0. Jihlavě to však nestačilo. Jedenatřicet vteřin před koncem třetiny využil přesilovku Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Jihlava

Do druhé třetiny už Rybár nenastoupil, vystřídal ho Pavelka. Hradec přidal na aktivitě, jenže Škarek dál chytal velmi dobře. Jihlavský talent zastavil pokusy Köhlera, Bednáře i Ziga.

V jihlavské sestavě však nezaujal jen on. Ve 30. minutě atakoval domácí Cingel soupeře Diviše, rozhodčí rozhodli, že hradecký hráč fauloval. Diviš ale jejich verdikt opravil a přesilovka se nekonala. Cingel se pak mihl i v další důležité situaci, ve 40. minutě snížil střelou z levé strany na 1:3.

Mountfield se na začátku třetí části dostal do tlaku, například Köhlerova rána byla velmi tvrdá. Škarek ale opět skvěle zareagoval. Domácího favorita pak zbrzdila dvě oslabení. I v nich měl šance, Červený se dostal přes obránce a jen těsně minul, Bergerův pokus vytlačil Škarek betonem. Ale domácí v oslabení také inkasovali - v 51. minutě propustil Pavelka nepříliš tvrdou Hamillovu střelu. Za Hradec ještě snížil v poslední minutě dorážkou Cingel, ale na body to nestačilo.

"Oni nám ukázali, jak hrát jednoduše. My jsme někdy až příliš kombinovali. Dukla hrála obětavě, měla hodně zblokovaných střel. Škoda čtvrtého gólu v oslabení. Ještě jsme s tím mohli něco udělat. Byl to náročný zápas, hodně se bruslilo, hrálo se tvrdě do těla," prohlásil autor obou branek domácích Lukáš Cingel.

Mountfield Hradec Králové - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 40. Cingel (Graňák, J. Pavelka), 60. Cingel (F. Pavlík, Graňák) - 11. P. Straka (Stříteský, Skořepa), 13. P. Straka (Jiránek), 20. Stříteský (P. Straka, Suchánek), 51. Hamill (Diviš, Skořepa). Rozhodčí: Hribik, M. Petružálek - D. Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 4166.

Hradec Králové: Rybár (21. J. Pavelka) - Zámorský, Gregorc, Pláněk, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Vydarený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Berger, Šimánek - Vopelka, Zigo, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Jihlava: Škarek - Šidlík, Stříteský, Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Půža - Čachotský, A. Zeman, F. Seman - P. Straka, Skořepa, Jiránek - Rabbit, Hamill, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Hlasy trenérů:

Pavel Hynek (Hradec Králové): "V první řadě bych chtěl pogratulovat Jihlavě k vítězství a výbornému výkonu. Hosté vyhráli zaslouženě. My jsme ale do zápasu paradoxně vstoupili dobře. V prvních deseti minutách jsme měli tlak, střely i šance. Jenže vždycky to skončilo na gólmanovi a nakonec jsme třetinu prohráli 0:3. Střely byly ztečované a určily ráz utkání. Jihlava byla lepší. Za celý realizační tým bych chtěl klukům poděkovat za druhé místo po základní části. Už kolo před koncem máme jistotu, i když jsme si to dnes neuhráli sami a výkon se nám nepovedl."

František Zeman (Jihlava): "My jsme do utkání, co se týče herní stránky, nevstoupili dobře. Nicméně jsme první třetinu vyhráli 3:0, což nás uklidnilo. Hráče jsme nabádali, aby nešetřili střelbou, a potvrdilo se, že góly padají ne z krásných střel, ale spíš z těch hloupých. Ve druhé třetině jsme chtěli zopakovat výkon z té první, bohužel jsme v poslední minutě dostali hloupý gól, když jsme špatně vystřídali a nepokryli hráče. Naštěstí to domácí nenakoplo, a proto si odvážíme zasloužené vítězství."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články