Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jihlava v baráži válí a odskočila v čele, Karlovy Vary jsou zpět ve hře

Po nedělním vítězství 4:1 před vlastními příznivci uspěli jihlavští hokejisté proti Litvínovu i na ledě soupeře a zvýšili náskok v čele baráže. O zisku plného počtu bodů rozhodli v čase 45:56, kdy využil přesilovou hru Tomáš Čachotský. Konečné skóre 4:2 poté stanovil Filip Seman. Karlovy Vary oplatily Kladnu víkendovou porážku, přenechaly soupeři poslední místo a snížily manko na druhý Litvínov. Do střelecké listiny se dvakrát zapsal Daniel Vrdlovec. 

Hokejisté Jihlavy se radují z gólu v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Severočeši nasadili do utkání uzdraveného obránce Jiřího Hunkese, který v černožlutém dresu nastoupil naposledy 14. ledna, a v úvodu utkání byli mnohem aktivnější. Hübl švihem vypálil od modré čáry, ale Škarek lapačkou zakročil. Poté zkusil štěstí navrátilec Hunkes a orazítkoval brankovou konstrukci. Další střela od modré čáry v podání Sörvika už putovala za brankovou čáru, jenže hostující obránce Bryhnisveen odvrátil puk zpátky pod Škarka.

Poté se osmělili i hosté. Čachotský prokličkoval až před Petráska, který šanci zlikvidoval, nicméně v sedmé minutě chyboval na útočné modré čáře Sörvik a Anděl dokázal sólový únik využít bekhendovým blafákem. A za necelé dvě minuty se Dukla radovala znovu, když Kajínek zamířil v přesilové hře zápěstím přesně. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale branku se jim v závěru první části vstřelit nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. kola baráže Litvínov - Jihlava

I v úvodu druhé třetiny byli Litvínovští aktivnější, šance na snížení však promarnili Gerhát, Černý i Hunkes, jejichž pokusy zneškodnil Škarek. V 31. minutě vyslal na hostujícího brankáře dělovku Válek, ale jihlavský brankář opět svůj tým podržel. Hosté se usídlili v útočné třetině až v závěru třetiny, nicméně třetí branku vstřelit nedokázali.

Už po 13 vteřinách závěrečné třetiny se ovšem prosadil ranou z levého křídla Jurčík, který se z pozice za levým kruhem trefil přesně k protější tyči a snížil na rozdíl jediné branky. V další šanci Lukeš oklamal obránce a puk po jeho akci jen těsně minul pravou tyč. Ve 43. minutě už stadion slavil, protože domácí kapitán Trávníček skóroval v oslabení - 2:2.

O tři minuty později ale opět udeřila Jihlava. Při Hunkesově vyloučení se Čachotský uvolnil na levém kruhu a střelou zápěstím zamířil přesně. V 54. minutě navíc sebral Mikúšovi puk ve středním pásmu Seman a z levého kruhu pojistil výhru hostů, kteří mají v tabulce už čtyřbodový náskok právě před Vervou.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 41. Jurčík (F. Lukeš, Hunkes), 43. Trávníček (Gerhát) - 7. Anděl (Žálčík), 9. D. Kajínek (A. Zeman, Čachotský), 46. Čachotský (D. Kajínek), 54. F. Seman. Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4754.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Baránek, Iberer, Hunkes, Frolo, Z. Sklenička - Gerhát, J. Mikúš, J. Černý - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Půža, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa, Šidlík - P. Straka, Hamill, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Rabbit, R. Hubáček, F. Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nejsme spokojeni. Potřebovali jsme vítězství. Hosté lépe vstoupili do utkání, nám se podařilo vyrovnat, ale Jihlava poté dokázala využít přesilovou hru a má tři body."

Petr Vlk (Jihlava): "My jsme samozřejmě spokojeni, že si odvážíme tři body. Bylo to nesmírně těžké utkání. Jak psychicky, tak fyzicky. Vstoupili jsme do něj výborně, potom jsme měli drobný výpadek, ale kluci se s tím popasovali. Byli odolní, odvážní a silní. Zaslouženě jsme vyhráli."

Zraněný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr nechyběl stejně jako v předešlých duelech baráže na lavičce Kladna po boku kouče Miloslava Hořavy a asistenta Pavla Patery./p>

Středočeši začali v Karlových Varech aktivněji, což ve 4. minutě zúročili ve vedení. Kružík ujel domácí obraně a střelou nad levé rameno Novotného otevřel skóre. Energie odpověděla ve vlastním oslabení, když překonal Cikánka Kohout, a v 11. minutě otočila stav. Po Podlipnikově ideální přihrávce slavil Vrdlovec - 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. kola baráže Karlovy Vary - Kladno

Ve druhém dějství pokračoval urputný boj s častými vyloučeními na obou stranách. Kladno mělo na osm a pak i na deset vteřin výhodu hry pěti proti třem, stav se ovšem nezměnil. Největší šanci si vytvořil v plném počtu hráčů na ledě domácí Stloukal, který nedokázal zakončit přečíslení dvou na jednoho. Před pauzou trefil kladenský Tůma tyč.

Napínavý souboj o kontakt s čelem barážové tabulky pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Převahu postupně získávali svěřenci trenéra Pešouta a nutili soupeře k faulům. Půl minuty trvající přesilovku pět na tři Karlovy Vary ještě nevyužily, ale v 55. minutě se při Kružíkově trestu trefil podruhé v utkaní Vrdlovec a stanovil konečný výsledek.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kohout, 11. Vrdlovec (Podlipnik, Tuominen), 55. Vrdlovec (Kovačevič, Stloukal) - 4. Kružík (Redlich, T. Kaut). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5272.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Gríger, Skuhravý, Zadražil - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.

Kladno: Cikánek - Štich, Zelingr, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar - Kružík, T. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Zikmund, Svedlund, M. Hořava ml. - Pekr, Přikryl, Strnad. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Dnes se zase ukázalo, jak je baráž neskutečně těžká a vyrovnaná soutěž v každém utkání. Zápas byl velmi podobný jako v neděli na Kladně. Myslím si, že jsme si za vítězstvím více šli, proto jsme byli na konci šťastnější. Chci poděkovat hráčům, jak k tomu přistoupili, když jsme museli otáčet čtvrtý duel v řadě. Dostali jsme zase zbytečný první gól, povedlo se nám to však brzy otočit dokonce ve vlastním oslabení. Ten gól nás nakopnul a potom byly šance na obou stranách. My jsme byli obětaví a bojovní. Zároveň chci poděkovat divákům, že nás hnali za vítězstvím. Doufám, že v hojném počtu přijdou i v pátek."

Pavel Patera (Kladno):  "Zápas byl podobný jako na Kladně. Opět se střetla vyrovnaná mužstva, dnes to bylo se šťastnějším koncem pro Karlovy Vary. Domácím ani nám se nedařily přesilovky. My jsme udělali dvě chyby při střídání, kdy Karlovy Vary měly puk. Soupeř toho využil. Jdeme dál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články