Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihlava předvedla obrat utkání s Chomutovem a zdolala Piráty 4:3 na nájezdy

Do utkání mezi Chomutovem a Jihlavou vstoupili lépe Piráti, kteří po první třetině vedli už o dvě branky. Dukla ale po nepodařeném úvodu dokázala se soupeřem srovnat krok. Za stavu 3:2 se čtyři sekundy před koncem trefil jihlavský Tomáš Kubalík a zápas tak dospěl do prodloužení. O vítězi nakonec rozhodly až samostané nájezdy, Jihlava porazila Chomutov 4:3. 

Radující se hráči Jihlavy
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

Chomutov se na Horáckém zimním stadionu představil poprvé po téměř třech letech od semifinále první ligy ze sezony 2014/15. Dukla začala aktivně, měla výhodu přesilové hry, ale největší šanci na vstřelení gólu měli paradoxně hosté. V osmé minutě v průběhu oslabení ujel Vondrka, kterého dokázal vychytat Škarek.

Severočeši se dostali do vedení v deváté minutě po špatné rozehrávce Jiránka ve vlastním obranném pásmu. Kotouč směrující na Kubalíka totiž vystihl Tomica a otevřel skóre utkání. V polovině 17. minuty vedli hosté už o dvě branky, když při signalizovaném vyloučení propálil z levého kruhu na vhazování Škarka Vondrka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Chomutov

Po 28 vteřinách druhé části hry na rozdíl tří branek upravil Vladimír Růžička mladší, který se nejlépe zorientoval při závaru před jihlavskou brankou a bekhendem poslal puk do odkryté branky. Dukla se dostala do hry na konci 25. minuty. Seman vyhrál buly na Čachotského, který v pádu ještě stihl poslat kotouč na Ryse, který druhou brankou v sezoně snížil. Poté domácí přežili téměř minutu a půl trvající oslabení tří proti pěti.

Ve 44. minutě mohl Seman vstřelit kontaktní branku, ale poprvé ho vychytal Laco a podruhé jeho střela zamířila do levé tyče. Na rozdíl jediné branky se Dukla dotáhla až necelých 13 minut před koncem třetí třetiny. Svůj premiérový start v extralize za Duklu oslavil Adam Zeman, který posunul na Čachotského před brankou, jenž překonal Laca.

Dukla byla v tlaku. V závěru utkání měla výhodu přesilové hry, během které soupeře zamkla v jeho obranném pásmu, ale neuspěla. Vyrovnat se podařilo domácím 3,8 vteřiny před koncem, kdy se při hře bez brankáře prosadil Kubalík. V prodloužení se nerozhodlo. V jeho polovině měl největší šanci domácí Suchánek, který ale trefil z mezikruží jen levou tyč. V rozstřelu se za domácí trefil Čachotský, Zeman i Seman a za hosty se prosadil jen Huml.

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0) Branky a nahrávky: 25. Rys (Čachotský), 48. Čachotský (A. Zeman), 60. T. Kubalík (Šidlík, Čachotský), rozhodující sam. nájezd A. Zeman - 9. Tomica, 17. Vondrka (Sklenář, Slovák), 21. V. Růžička ml. (Tomica). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4421.

Sestavy:

Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, A. Zeman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Chomutov: J. Laco (od 3. sam. nájezdu Š. Lukeš) - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Dlapa, L. Chalupa - Lauko, V. Růžička ml., Tomica - V. Tomeček, Huml, Poletín - Vondrka, Skokan, Sklenář - J. Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina z naší strany nebyla ideální. Nebylo to vyloženě špatné, ale jde o individuální chyby, které děláme. Hlavně prvním inkasovaným gólem jsme soupeře nastartovali a Chomutov první třetinu zahrál výborně. O chybách hovoříme, ale neustále se objevují. Poté jsme ale předvedli nesmírné úsilí, kdy nás nakoplo ubráněné oslabení tři na pět. Za druhou polovinu utkání musím kluky pochválit. Vyrovnání necelé čtyři vteřiny před koncem bylo vyústěním snahy, kterou jsme předvedli. Prodloužení hodnotit nebudu, ale penalty naši kluci zvládli výborně. Jsme spokojení s body, ale musíme popřemýšlet o úvodech utkání."

Petr Martínek (Chomutov): "První třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Domácí nějaké šance také měli a podržel nás gólman. V druhé třetině jsme dali branku na 3:0, ale od té doby nevím, co se stalo. Přestali jsme hrát, soustředit se na naši hru, kterou jsme chtěli hrát a domácí snížili na 1:3. Podle mě bylo rozhodující, že jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Ta nám vůbec nevyšla, gólmana jsme prakticky nehrozili. Ve třetí části ještě za stavu 3:1 měl nájezd Vladimír Růžička. Kdyby ho proměnil, tak by zápas taky vypadal jinak. Domácí snížili, třetí třetinu hráli výborně a byli v tlaku. Naopak my jsme začali hrát hrozně komplikovaně a začali se bát o výsledek. Vyloučení dvě a půl minuty před koncem bylo naprosto zbytečné, byť jsme to fantasticky ubránili. Přesto se tam asi stala chyba, protože jsme dostali branku čtyři vteřiny před koncem. V prodloužení byla jedna dvě šance na obou stranách a nájezdy jsou trochu loterie."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články