Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jihlava porazila Budějovice i posedmé v sezoně a zůstává v čele baráže

Jihlava - Prokletí českobudějovických hokejistů v duelech s Jihlavou pokračuje i nadále. Ani na sedmý pokus nedokázal Motor v letošní sezoně porazit Duklu a po porážce 1:5 přišel o třízápasovou vítěznou šňůru. Jihlava se naopak v baráži radovala po dvou prohrách a teprve podruhé v základní hrací době. Dvakrát se střelecky prosadil obránce Petr Šidlík.

Jihlavští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

"Připsali jsme si nejvýraznější vítězství v celé baráži. Jsem rád, že nám to tam konečně napadalo, protože v minulých zápasech doma jsme také měli šance na skórování, ale nedokázali jsme je proměnit. Myslím si, že jsme dnes za vítězstvím šli, proto se k nám štěstí přiklonilo právem," prohlásil Šidlík.

Dukla, která v baráži na domácím ledě ještě neprohrála, šla do vedení před vyprodaným hledištěm Horáckého zimního stadionu na začátku 12. minuty, kdy od modré čáry propálil gólmana Kváču Půža. Pro domácího obránce to byl první gól v baráži.

Necelé tři minuty před koncem první části hry vypálil po rychlém brejku Důras, jeho střelu Kváča neudržel a podruhé v zápase kapituloval, když se do něho navezl dojíždějící Hubáček, jenž dostal puk za brankovou čáru. Regulérnost gólu jihlavského týmu ale musel potvrdit ještě videorozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava porazila České Budějovice i posedmé v sezoně

Prostřední část hry vyzněla herně pro hostující tým. České Budějovice nastřelily dokonce dvakrát tyč Svobodovy branky, ale Dukla, která se zaměřila o něco více na defenzivu, přežila krizové chvilky bez úhony a její náskok zůstal dvoubrankový.

Zatímco v minulém zápase na domácím ledě s Pardubicemi měla Dukla katastrofální nástup do třetí třetiny, nyní bylo vše jinak. Už po 21 sekundách ze třetího dějství využil Šidlík přesilovku a Dukla vedla 3:0.

Hosté v tu chvíli zcela odpadli a Dukla přidala v 51. minutě čtvrtý gól, když se svou druhou trefou v zápase blýskl Šidlík a vyhnal Kváču z českobudějovického brankoviště. Nahradil ho Gába. Následně sice Vlček snížil dorážkou z bezprostřední blízkosti, ale poslední slovo měl Zeman, který uklidil puk do prázdné brány po Semanově přihrávce.

"Je paráda, že jsme zvítězili. Navíc dnes opět vyprodáno. Fantastická atmosféra, když stadionem běžela mexická vlna, sledoval jsem ji až do jejího úplného konce. Ale pořád máme před sebou ještě tři zápasy, takže průběžné vedení pořád nic neznamená," zdůraznil Šidlík.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Půža (J. Skořepa), 18. R. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, A. Zeman), 51. Šidlík (J. Skořepa), 54. A. Zeman (F. Seman) - 52. F. Vlček (Mucha, M. Heřman). Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 6500 (vyprodáno).

Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, D. Kajínek, Kaláb - Jiránek, J. Skořepa, Jergl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Důras, R. Hubáček, Diviš - D. Čermák, Jícha, Anděl. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

České Budějovice: Kváča (51. Gába) - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Pajič, Chovan - M. Heřman, F. Vlček, Fronk - Dostálek, Vak, Hřebejk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina byla z naší strany opravdu velice dobrá. Ve druhé jsme tam v určitých fázích měli problémy v obranném pásmu. Soupeř byl velice aktivní, kolikrát jsme měli i trošku štěstí. Musím pochválit Míru Svobodu, který výborně zachytal, protože pár jejich šancí volalo po brance. Třetí třetina z naší strany už byla o tom, abychom dohráli zodpovědně každé střídání, což se projevilo i na výsledku. Že jsme ale vyhráli nad Budějovicemi nejvýraznějším výsledkem v sezoně, podle mého neznačí vůbec nic. Tím dnešní zápas skončil. V úterý u soupeře začínáme od nuly a myslím, že to bude stejně upracované utkání jako ta předchozí."

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Podle mě jednoznačně rozhodla první třetina, kdy domácí šli do vedení. My jsme v ní neodvedli standard agresivity jako domácí. Od toho se to odvíjelo. Za stavu 0:2 jsme se opticky snažili hrát, ale domácí pozorně bránili. A takové branky, jako vstřelili oni, jsme my dát nedokázali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články