Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jelínek: Musíme zapracovat na přesilovkách a oslabeních

Plzeň - Neubráněná oslabení stála Liberec lepší výsledek ve třetím duelu čtvrtfinálové série proti Plzni. Západočechy nasměrovaly využité přesilovky k vítězství 6:3, Škoda tak snížila stav na 1:2 na zápasy. Také z pohledu Petra Jelínka se nedařilo Severočechům v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, při vlastní početní výhodě navíc jednou inkasovali.

Petr Jelínek z Liberce
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Byly tam od nich tři góly z přesilovek, jeden dokonce v oslabení a poslední do prázdné brány. Udělali jsme tam chyby, kdy jsme je nechávali lehce zakončit. Musíme na tom zapracovat," řekl Jelínek po zápase, který Plzeň vyhrála 6:3.

Právě hra v nestandardním počtu hráčů ve vyřazovacích bojích rozhoduje především. "Je to taková hra přesilovek. My měli jenom jeden gól, oni v nich dali tři, což nás stálo zápas. My jsme ale minulé zápasy také dávali góly z přesilovek. Nyní je nový den a nový zápas, takže uvidíme, jak bude série pokračovat," neskládá zbraně Jelínek, jenž v 16. minutě snížil na 2:3 po akci ve vlastním oslabení. Střelecky ho ale předčil domácí Tomáš Svoboda, autor hattricku.

Nově složený první útok Indiánů Svoboda, Ondřej Kratěna, Jakub Lev dělal Liberci velké problémy. "Někdy se to tak seběhne, že padne tolik gólů. My jsme tam udělali hodně chyb v obraně, které si musíme rozebrat a poučit se z nich," řekl Jelínek. "Myslím si, že hráli stejně jako předchozí dva zápasy, jenom jim tam teď napadalo víc gólů. Svobodovi se to tam třikrát odrazilo před prázdnou bránu. Z toho to vyplynulo," přemítal dvaatřicetiletý centr první útočné formace Bílých Tygrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání Plzeň - Liberec

Za stavu 4:3 pro Plzeň ve druhé třetině měl právě Jelínek během náporu Liberce velkou příležitost vyrovnat. "Měl jsem tam gólovou šanci, kdy mi Lukáš Krenželok vracel puk před prázdnou branku, ale mně se to nalepilo na hokejku. Mohlo to být 4:4, ale to se prostě stává," mrzelo Jelínka.

"Tentokrát jsme dotahovali soupeřovo vedení my a nezvládli jsme to. Kdybychom tam dali nějaký gól - a šancí jsme tam na to měli dost - mohlo to být jiné. Ale to je jenom kdyby. Na to se nehraje," doplnil útočník, jenž se v únoru prosadil i do reprezentace.

Vyprodaný plzeňský stadion připravil Bílým Tygrům hodně nepřátelskou atmosféru a liberečtí hráči se při odchodu z ledu po závěrečném hvizdu dostali do konfliktu s diváky za brankou. "Několik lidí na nás tady cestou do šaten lilo pivo a házelo plechovky. Byly z toho trochu emoce, ale nemyslím si, že by to bylo něco zásadního," komentoval roztržku Jelínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články