Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Je to varování. Nehrajeme dobře, řekl po porážce s Kladnem sparťan Pech

Měla za sebou pět vítězství, ale v neděli na vlastním ledě s Kladnem tvrdě narazila (4:8). A útočník Lukáš Pech tvrdí, že Sparta už nějakou dobu nehraje tak, jak umí, a hráči si budou muset v kabině promluvit, aby se vrátili na správnou cestu.

Sparta - Kladno, Lukáš Pech před Denisem Godlou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Je to velké varování. Už delší dobu nehrajeme dobře, i když jsme vyhrávali. Není to perfektní. Něčím si procházíme, ale sbírali jsme body, což bylo důležité. Teď si musíme sednout a všichni si promluvit, abychom se vrátili na cestu, kterou chceme jít," řekl Pech.

Sparta kvůli horšímu skóre klesla v tabulce na druhé místo za Liberec a k tomu má odehráno o čtyři zápasy víc.

Podle Pecha porážku nezpůsobil Jágr, který dal dva góly a u dalších dvou asistoval, ale špatná hra v oslabení. Svěřenci trenéra Uweho Kruppa v něm inkasovali třikrát. "To víte, že je Jágr geniální, ale dá se na to reagovat. Jsme moc statičtí v oslabení, dáváme jim strašně prostoru, aby si mohli nahrát křížem nebo vystřelit," upozornil šestatřicetiletý Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Kladno

K sedmačtyřicetiletému majiteli Rytířů Jágrovi, jenž vynechal předchozích dvanáct duelů, měl slova uznání. "Je to rozdílový hráč. Samozřejmě na tom není rychlostně už tak dobře, ale furt si umí podržet puk. Je na něm silný, má výborný přehled. Jeho předností bych mohl jmenovat nespočet." 

"Mužstvo ale nedělá jeden hráč. Nepohlídali jsme si více hráčů, hlavně před brankou, kdy tam tečovali, doráželi. Dělali si v našem domě, co chtěli, a proto zaslouženě vyhráli," uznal nejproduktivnější hráč extraligy v ročníku 2016/2017.

Rozhodující trefu na 5:4 zaznamenal Jágr ve 44. minutě při Pechově vyloučení. Sparťanský útočník putoval na trestnou lavici po kontaktu s gólmanem Denisem Godlou.

"Nebudu se k rozhodčím vyjadřovat, to nemá cenu. Podle mého jsem byl stoprocentně před brankovištěm, gólman měl možná hlavu před ním. Říkal, že se rozhodčím přiznal, že byl před brankovištěm. Pro mě smolné vyloučení. Dostali jsme na 4:5 a hned na 4:6. Tam se zápas zlomil," dodal hokejista, který vyhrál titul s Karlovými Vary v roce 2009.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články