Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Je to nová energie, musíme s pokorou pokračovat dál, míní Hlava

První trefa ve vyřazovací části a hned vítězná. Litvínovský útočník Nicolas Hlava rozhodl o výhře Vervy nad Brnem 2:1 v prodloužení pátého utkání. Severočeši se díky tomu ujali vedení série 3:2 na zápasy. 

Nicolas Hlava
zdroj: HC Verva

Duel rozhodl po brejkové situaci, při níž jeli dva litvínovští hráči na obránce Ščotku. "On si lehal a já už jsem věděl, že budu střílet. Můj spoluhráč tam dobře šlapal do brány a zřejmě proto si obránce Brna lehnul. Mně to umožnilo trochu akci zpomalit a vytvořit si prostor," líčil Hlava, který předtím vynechal jedno střídání, a měl tudíž více sil.

Drtivou většinu sezony odehrál Hlava po boku bratrů Kašů v nejproduktivnějším útoku Vervy. Ve čtvrtfinále proti Kometě se ale ani jednomu ze sourozenců střelecky nedařilo, proto je trenér Mlejnek během pátého duelu roztrhl. "Já se musím přiznat, že dneska jsem se celej zápas hledal, trenéři tomu chtěli dát nějaký impulz, aby nás znovu nakopli a dodali novou energii do lajn. Nemůžeme přece počítat, že budeme hrát spolu furt," konstatoval devětadvacetiletý útočník.

"My jsme neměli dobrý vstup do zápasu, ale Tomino (brankář Matej Tomek) chytal parádně a držel nás nad vodou. Musím zaklepat, aby mu to vydrželo. Díky němu jsme věřili, že to můžeme zvládnout, šli jsme jeden za druhým," pověděl.

Nakopnutí, o němž Hlava hovořil, se týmu povedlo. Po první třetině, která byla výhradně v režii Brna, vyrovnali hosté hru. "Začali jsme víc šlapat a já jsem rád, že to vyšlo a mělo efekt," řekl útočník.

Hlava si cenil nejen výhry, ale i způsobu, jak k němu tým došel. "Zase přijde nějaká nová energie, play off je hodně těžké. My musíme s pokorou pokračovat dál a zase si ukázat nějaké chyby a vyvarovat se jich," podotkl.

V úterý bude mít Litvínov mečbol před vlastními fanoušky, ale musí dokázat to, co se dosud ani jednomu týmu v sérii nepovedlo. Vyhrát doma. "Připravíme se tak, abychom vyhráli. Nevím, proč zatím vždy vyhrávají hosté, ale snad to zlomíme a doma ukončíme," zakončil Hlava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články