Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Je to důležité vítězství. Hodně nás podržel Dominik, vyzdvihl Němec brankáře Frodla

K výhře nad Hradcem Králové původně přispěl dvěma góly a po utkání se mohl se spoluhráči z Plzně radovat po výsledku 4:0. Střelec Západočechů Vojtěch Němec se jedné branky zřekl ve prospěch Milana Gulaše, ale hlavně vysekl poklonu brankářovi Dominiku Frodlovi, který vychytal další nulu. Po dalším vítězství se posunula Plzeň na páté místo, navíc má zápasy k dobru.

Vojtěch Němec z Plzně v šanci v utkání proti Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Pravděpodobně jo. Asi to byl tedy Milanův gól. Plácnul jsem tam do něčeho a nevím, zda to bylo do hokejky obránce, nebo do puku," přiznal třiatřicetiletý křídelník s tím, že s touto trefou do svých statistik příliš nepočítá.

"Nevadilo by mi to. Je to klišé, ale je jedno, kdo ty góly dá, když pomohou týmu k vítězství. Díky tomu jsme se dostali do vedení a soupeře to hodně zpomalilo," doplnil spokojený Němec, který se jistého gólu dočkal v úvodu třetí třetiny, kdy zužitkoval během početní výhody ideální přihrávku Jaroslava Kracíka.

"Našel mě tam krásně. Měl jsem spoustu času na zakončení. Jestli to byla narozeninová nahrávka, tak jsem rád, že jsem to neposlal do plexiskla, ale byl z toho gól," chválil svého gólového asistenta, slavícího 36. narozeniny, autor třetí plzeňské branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Hradec Králové

Zkušený útočník, jenž se osamostatnil se 17 góly na čele plzeňské střelecké tabulky, skóroval i v předchozích dvou utkáních proti Hradci Králové. "Je to shoda okolností, že zrovna v těchto zápasech mi to tam padalo," uvedl. "Hlavně že nám to proti nim vychází jako týmu. Je to důležité vítězství," těšilo šikovného praváka.

"Nehráli jsme totiž v první třetině, jak jsme chtěli, a pouštěli jsme je do šancí. Dvakrát jsme je nechali ujet samotné na bránu a zvonily tam tyčky. Ale hodně nás podržel Dominik (Frodl), kterému chci tímto vyseknout poklonu. Důležitá byla první třetina, kterou jsme ustáli, pak už to bylo v naší režii," zhodnotil průběh zápasu, v jehož závěru se těžce zvedal z ledu po srážce s obrovitým bekem Mountfieldu Richardem Nedomlelem.

"Tam byl vyhozený puk k mantinelu. Je to sice divné, ale byl jsem rozjetý do oblouku. Viděl jsem tam hráče jedoucího na mě, ale dostal jsem ránu na hlavu a trošku jsem si tam dal 'dvacet'," popsal nezáviděníhodnou situaci.

Plzeňští se výhrou posunuli na pátou pozici extraligového pelotonu. "Člověk to vnímá, ale my jdeme zápas od zápasu. Nemůžeme koukat na tabulku. Chceme hrát hokej, který nás zdobil. Když se nám to bude dařit, tak budeme stoupat tabulkou dál," myslí si Němec, který už vyhlíží zápas na třineckém ledě.

"Těším se. Mančafty z horní části tabulky chtějí hrát hokej, dá se na to pak koukat a navíc se hraje člověku lépe. Měli bychom zlepšit první třetinu a podat odpovědný výkon. To znamená hrát jednoduše a ono tam něco spadne. Musíme se tlačit do brány a hodně střílet," dodal Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články