Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Je super, že vedeme 2:0, nic ale nekončí. Boleslav na nás doma vletí, očekává Jelínek

Měl velký podíl na druhé výhře Liberce ve čtvrtfinále play-off, když se do sítě Mladé Boleslavi trefil hned dvakrát. Útočník Petr Jelínek byl ale hodně vidět i v oslabení Bílých Tygrů. Nejvíc pak ve dvojnásobné nevýhodě, v níž hrál podstatnou část bez hokejky, kterou půjčil spoluhráči Ladislavu Šmídovi.

Petr Jelínek (vlevo) z Liberce se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Láďa zlomil hokejku, tak jsem mu dal svoji. Pak jsem tam byl trošku jako hadr na holi. Bez hokejky se docela blbě brání. Jsem rád, že jsme to zvládli. Roman (Will) pochytal pár nebezpečných střel. Super," řekl Jelínek po výhře 6:2.

Liberec hrál ve třech 109 sekund a čtyřiatřicetiletý urostlý centr byl na ledě asi minutu. "Snažil jsem si hlídat alespoň jednoho hráče, aby nemohl dostat puk na volej. Abych alespoň blokoval střelu. Bez hokejky toho ve třech moc neuděláte, nahrávky nechytíte. Snažil jsem se jim alespoň překážet," pousmál se Jelínek, který dal Šmídovi hokejku automaticky sám, protože ji jako obránce potřeboval více.

Bílí Tygři se vyrovnali i s rychle inkasovaným gólem. Středočeši se dostali do vedení již po 31 sekundách. "Věděli jsme, že v každém zápase hned od začátku nepovedeme. Oni jsou houževnatý tým, který nedá nic zadarmo. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli," oddechl si Jelínek, jenž se v 10. minutě postaral o vyrovnání. Podruhé se prosadil v přesilové hře na začátku druhé třetiny, kdy zvýšil na 4:1.

"Góly neprožívám. Jsem rád, že vyhráváme. Je to fajn, ale důležité je vítězství," podotkl. Skutečnost, že jeho tým zvládl oba domácí zápasy, jej ale potěšila. "Je super, že vedeme 2:0. Nic ale nekončí, v neděli nás čeká další zápas. Čekám, že na nás doma od první minuty vletí. Bude to zase úplně jiný zápas. Musíme se připravit a zkusit zase vyhrát," uvedl liberecký kapitán.

Liberec si připsal již devatenáctou domácí výhru proti Boleslavi v řadě. "Slyšel jsem to už před zápasem. Takové série jsou pro nás super, ale já to neřeším. Abych to nezakřikl. Pro nás dobré, pro ně nic moc," řekl odchovanec pražské Slavie. "V play-off na série moc nekoukáte, ale asi to v hlavách budou mít. Ne, že ne," soudil Jelínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články