Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Janus při premiéře vychytal Tygrům tři body, Severočeši skolili Třinec 5:3

Hokejisté Liberce dosáhli v utkání proti Třinci na tříbodový zisk, na který čekali dlouhých pět kol. Severočeši se tak odlepili ode dna tabulky a posunuli se na 11. příčku. V libereckém dresu se poprvé představila čerstvá posila brankář Jaroslav Janus. Dvěma góly se na vítězství Tygrů podílel Dominik Lakatoš.

Jaroslav Janus
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Žili jsme utkáním celý den a měli jsme vynikající přípravu. Byli jsme nahecovaní a hladoví a měli jsme skvělou podporu diváků, kteří nás hnali za výhrou. Povedl se nám vstup do utkání a od toho se odvíjel celý zápas, i když pár chyb jsme také udělali," řekl Lakatoš.

V úvodu utkání měl však více práce Janusův protějšek Hrubec. Bílí Tygři totiž do utkání vstoupili velmi aktivně a odměnou jim byl hned ve druhé minutě vedoucí gól, o který se postaral Bakoš. Oceláři však odpověděli z první vážnější akce, když až za Janusem skončila dobře umístěná rána Milana Doudery.

V polovině první třetiny však hráli Severočeši přesilovku a vedení jim vrátil důrazný Lakatoš. Třetí branku pak mohl přidat Jašek, jeho dělovku bez přípravy ale skvěle lapil Hrubec. Druhá část začala převahou Třineckých, Janus ale domácí podržel. Ve 27. minutě však už nestačil na Mikulíkovu dorážku v přesilové hře. Hosté se však z vyrovnání radovali pouhých 17 vteřin. Po skrumáži před brankou vrátil Liberci vedení svou druhou trefou v zápase Lakatoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec přetlačil Oceláře z Třince 5:3, Janus má první výhru

"Jsem rád, že jsem konečně prolomil střeleckou smůlu a něco mi tam se štěstím padlo. Zlomovým okamžikem byla asi branka na 3:2, kdy jsme hned odpověděli na třinecké vyrovnání," podotkl Lakatoš.

A pro Oceláře bylo ještě hůř, když se do rychlého přečíslení dostal Jelínek a střelou mezi Hrubcovy betony zvýšil na rozdíl dvou branek. Zároveň tím vyhnal třineckou jedničku na střídačku, do branky putoval Strmeň. Ten se hned blýsknul povedeným zákrokem proti Lakatošovi a poradil si také se samostatným únikem Jelínka. Na druhé straně mohl Slezany dostat na dostřel osamocený Svačina, Janus ale jeho dobrou střelu pokryl.

V úvodu třetího dějství se až za obranou hostů ocitnul liberecký Stránský a krásným blafákem přidal už pátou branku domácích. S akciemi Ocelářů na bodový zisk to už vypadalo bledě. Devět minut před koncem třetí třetiny však hostům vykřesal naději brankou ve vlastním oslabení Adámek.

A hned vzápětí se po dalším zkratu v liberecké defenzivě dostal do brejku Mikulík, Janus se však blýsknul bravurním zákrokem. V závěru utkání ještě hosté zkusili dlouhou hru bez brankáře, Liberečtí už si ale výhru vzít nenechali.

"Zápas jsme nezvládli, byli jsme nepřipravení. Liberec nás od začátku přehrával a šel si tvrdě za výhrou. Nebyli jsme dostatečně důrazní, byli jsme všude o krok pozadu a Liberečtí nás za to potrestali. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě," prohlásil třinecký obránce Milan Doudera.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) Branky a nahrávky: 2. Bakoš (L. Krenželok), 12. Lakatoš (Ordoš, Jašek), 27. Lakatoš (Bakoš), 29. P. Jelínek (Kolmann), 42. J. Stránský - 8. M. Doudera (Krajíček), 27. Mikulík (Martin Růžička), 51. Adámek (Mikulík). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5849.

Liberec: Janus - Havlín, Šmíd, Jánošík, Pyrochta, Kolmann, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Lakatoš - J. Stránský, D. Špaček, Ordoš - Bartovič, Vantuch, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Třinec: Hrubec (29. Strmeň) - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Adámek, Linhart, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Chmielewski, M. Kovařčík, Rákos - Irgl, Mikulík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Filip Pešán (Liberec): "Byli jsme hladoví po úspěchu a poctivě jsme se na zápas připravovali. Vítězství za tři body viselo na vlásku už poslední dvě kola, proto jsem rád, že jsme to dnes konečně dotáhli. V důležitých momentech v závěru utkání nás podržel brankář Janus. Šestým hráčem dnes bylo domácí publikum, které bylo fantastické. Chtěl bych všem divákům poděkovat."

Marek Zadina (Třinec): "Do utkání jsme vstoupili špatně a rychle jsme inkasovali. Zlomovým momentem byl gól Liberce na 3:2, který padl hned vzápětí po našem vyrovnání. Liberec byl dnes lepší, hladovější a šel si pro výhru od první do poslední minuty. Ještě jsme zkusili se zápasem něco udělat, ale Liberec už si vítězství pohlídal."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články