Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Jank vyfasoval za trefení Holíka pět duelů. Čtyři zápasy za atakování sudího nebude hrát Mertl

Další vysoký trest padl v hokejové extralize za nevybíravý zákrok. Obránce Hradce Králové Bohumil Jank dostal od disciplinární komise trest na pět zápasů za incidenty v nedělním utkání s Kometou Brno. Za zákrok do oblasti hlavy a krku útočníka Petra Holíka dostal distanc na čtyři utkání, další duel mu k trestu přibyl v důsledku opakovaného provinění, navíc dostal pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Čtyřikrát bude chybět v sestavě Plzně Tomáš Mertl za napadení rozhodčího v utkání s Třincem.

Bohumil Jank
zdroj: Facebook Mountfield HK

Za podobné provinění jako Mertl bude dva zápasy stát kladenský obránce Christopher Martenet a na jeden zápas má zastavenou činnost útočník Mladé Boleslavi Ondřej Roman za seknutí protihráče do rozkroku. Výčet trestů za prohřešky v zápasech 27. kola doplňuje pokuta pro kladenského útočníka Eduardse Tralmakse za nafilmovaný pád.

Zákrok Janka:

Jednatřicetiletý Jank nedovoleně atakoval Holíka ve 24. minutě a od rozhodčích Jana Hribika a Tomáše Veselého dostal trest na pět minut a do konce utkání. Do sestavy Hradce Králové se důrazný obránce, který v této sezoně nasbíral již 63 trestných minut a je druhým nejvylučovanějším hráčem soutěže, může vrátit v pondělí 3. ledna, kdy bude na programu předehrávané 47. kolo.

Trest Mertla:

Mertl dostal trest za to, že krátce po buly ve 12. minutě utkání proti Třinci strčil do čárového rozhodčího Daniela Hynka. Pro zkušeného útočníka následně zápas předčasně skončil a s osobním trestem do konce utkání musel do kabin. I Mertl se do sestavy Plzně vrátí 3. ledna.

Trest pro Marteneta:

Dalším hráčem, jenž má zastavenou činnost za atak rozhodčího, je americký obránce v kladenských službách Martenet. V Olomouci při konfliktu s jedním z hráčů Hanáků zasáhl i čárového rozhodčího. Martenet dostal stejně jako Mertl trest do konce utkání, do sestavy Rytířů se může vrátit 26. prosince na ledě Sparty.

Simulování Tralmakse:

Martenetův spoluhráč Tralmaks dostal pokutu ve výši deseti procent platu za nafilmovaný pád ve stejném utkání. Rozhodčí Adam Kika a Tomáš Cabák za situaci v závěru druhé třetiny nikoho nevyloučili.

Zákrok Romana:

Jedno utkání nuceně vynechá mladoboleslavský útočník Roman, který v Liberci zasáhl na začátku druhé třetiny jednoho z obránců Bílých Tygrů hokejkou do rozkroku. Rozhodčí Daniel Pražák a Lukáš Květoň jeho faul nepostřehli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články