Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jandač: Nejtěžší prohra ve Spartě. Podle Kýhose vyhrál soudržný výkon

Praha - Kometa Brno dokázala po dvou letech vyřadit v play-off extraligy Spartu, přestože favoritem série byli Pražané. Trenér Vladimír Kýhos po výhře v rozhodujícím sedmém semifinále na ledě soupeře ocenil výkony svých svěřenců. Naopak pro sparťanského kouče Josefa Jandače se podle jeho slov jedná o nejtěžší prohru v klubu. 

Zápas nezačal pro brněnský tým vůbec dobře, už ve druhé minutě prohrával 0:2. "Mám zvýšený tlak, ale nesložilo mě to. Měl jsem ale namále," pousmál se Kýhos. Ani po hororovém začátku prý ale nepanikařil. "Věděli jsme, že je před námi 58 minut. Byly to nešťastné góly. Udělali jsme chyby a soupeř to potrestal. Stále jsme ale chtěli hrát naši hru. Rozjezdili jsme se a už v zárodku jsme Spartě narušovali akce. Byli jsme bruslivější. Myslím si, že jsme vyhráli po zásluze," zhodnotil Kýhos zápas.

Jandač ve Spartě působí s krátkou přestávkou třetí sezonu a letos poprvé dokázal s týmem projít přes čtvrtfinále. Sedm let dlouhé čekání na titul ale ukončit nedokázal. "Není to žádná životní tragédie, ale sportovní. Jsme teď hrozně moc zklamaní."

Vladimír Kýhos
zdroj: ČT Brno

Sparta sice suverénně ovládla základní část extraligy, Kometa si ale na Pražany podle stříbrného medailisty z olympijských her v roce 1984 věřila. "Sice jsme v sezoně tři ze čtyř zápasů s ní prohráli. Mimo jednoho, kdy jsme tady dostali meltu na konci, tak jsme se Spartou odehráli dobré zápasy," řekl Kýhos.

Jedním z klíčovým momentů celé série byl podle Jandače hned první zápas, který Sparta doma prohrála 2:5. "Bylo to paradoxně nejklidnější a nejjednodušší utkání v sérii, ale my jsme ho soupeři darovali. Nahráli jsme jim na tři góly," řekl Jandač.

Sérii mezi Spartou a Kometou provázela řada slovních přestřelek, hlavně mezi trenéry. "To k tomu patří, to je normální. Není to nic osobního. Je to taková válka nervů," usmíval se Kýhos, který se těší na finále proti Zlínu. "Já jsem si takové finále přál a vyplnilo se mi to," radoval se Kýhos. Věří, že Kometa v boji o titul naváže na bilanci ze vzájemných zápasů v sezoně. "Vyhráli jsme tři ze čtyř. Vím ale, že to nic neznamená. Byla to základní část. Myslím si ale, že se můžeme na ten hokej těšit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články