Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jágr zařídil hattrickem výhru Kladna nad Spartou 5:1

Kladno - Hokejisté Kladna zvítězili v 17. kole extraligy nad poslední Spartou 5:1 a čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se o to postaral Jaromír Jágr. Výkon kladenské hvězdy sledoval i Joe Nieuwendyk, generální manažer Dallasu, který zatím při výluce v NHL nemohl služeb české hvězdy využít. Kladno tak bodovalo proti Spartě v desátém zápase za sebou.

Rytíři měli v úvodu převahu, ale největší šanci měl v sedmé minutě hostující Ton. Na druhé straně pálil těsně mimo Dragoun. V 11. minutě předvedl sólo přes celé hřiště Jágr a otevřel skóre. Kladenský majitel byl při chuti, blízko gólu byl po Plekancově přihrávce, následně prověřil Schwarze znovu.

V 15. minutě už Jágr znovu udeřil. Uvolnil jej Tlustý a únik po pravé straně zakončil čtyřicetiletý útočník úspěšným blafákem do forhendu. Sparťanské pokusy ke gólovému efektu nevedly, naopak Kladno bylo produktivní. V 17. minutě se prohnal po pravé straně Kuchejda a trefil se do pravého horního rohu. Schwarze následně nahradil v brance Neuvirth.

V úvodu druhé části zabránil Neuvirth v dovršení hattricku Jágrovi, který následně ale přihrál Hlaváčovi a bylo to už 4:0. Sparta se dočkala ve 28. minutě, když využil vůbec první přesilovku v utkání při Macholdově trestu Pacovský. Ten u pravé tyče zužitkoval Hlinkovu přihrávku. Ještě předtím měl šanci v oslabení Černošek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Rytíři Kladno - Sparta

Ve 32. minutě se vrátil místo Neuvirtha do branky Schwarz. Pražané se od vstřelené branky zvedli, ale snížení jim Kladno v čele s brankářem Cháberou nedovolilo. Domácí se ubránili při Mockově trestu, Pražané se neprosadili ani při přečíslení Hovorky s Fosterem dvou na jednoho.

Při sérii přesilovek v závěrečném dějství se prosadil v 50. minutě Jágr, který si nabruslil s pukem mezi kruhy, oklamal beka a zavěsil pod horní tyč. Připsal si tak první hattrick v české extralize od 25. září 2004, kdy se třikrát trefil při minulé výluce v NHL proti Znojmu. Kladno bavilo v závěru diváky dalšími akcemi, ale skóre se už nezměnilo ani v dalších přesilovkách.

Rytíři Kladno - Sparta Praha 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Jágr, 15. Jágr (Tlustý, Černošek), 17. Kuchejda (Kuchler), 22. Hlaváč (Jágr, Patera), 50. Jágr (Plekanec) - 28. Pacovský (J. Hlinka, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5703.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Piskáček, Macholda, Mocek, J. Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Valský, Melka, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Sparta: Schwarz (17.- 32. Neuvirth) - Mojžíš, Vallin, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, od 41. navíc D. Kočí - Ton, Broš, I. Rachůnek - Pacovský, J. Hlinka, T. Rachůnek - Hovorka, Foster, Tenkrát - Bahenský, Přibyl, Forman - od 41. navíc Jánský. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Petr Tatíček (Kladno): "Rozdíl byl dneska v tom, že to byl střelecký galavečer Jaromíra Jágra. Sparta prohrála výrazně, ale její výkon tomu neodpovídal, i díky ní viděli diváci nádherný hokej. O výsledku hodně naznačilo naše vedení 3:0 po první třetině, ale kdyby Sparta po snížení na 1:4 dala šance, tak se mohl zápas vyvíjet úplně jinak. Zaplaťpánbůh gól nedali a my jsme to dotáhli do vítězného konce."

Jan Votruba (Sparta): "Nebýt našeho výpadku na sedm minut v první třetině, kdy jsme inkasovali tři góly, tak jsme byli Kladnu rovnocenným soupeřem. Po prvním inkasovaném gólu jsme ztratili systém a bezhlavě jsme útočili. Bylo to ještě několik přečíslení tři na dva. Po první třetině jsme se zlepšili, začali jsme opět hrát v systému. Vytvářeli jsme si i nějaké šance. Je škoda, že jsme nedali na 2:4, šance tam byly a možná by se dalo se zápasem něco dělat. První lajna Kladna hrála famózně, bylo to podpořené tím, že Jarda Jágr dal hattrick. Neuvirth střídal, protože přijel s tím, že při čtvrtém gólu udělal prudký pohyb a bolí ho kyčel."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články