Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jágr v Budějovicích bavil diváky

České Budějovice - Hokejový útočník Jaromír Jágr dovedl Kladno k další výhře v extralize, v Českých Budějovicích si navíc užil i atmosféru na vyprodaném stadionu. Fanoušci Jihočechů totiž fandili až do konce, i když jejich tým jednoznačně prohrál 2:6. "Bylo vidět, že diváci se baví, i když domácí tým prohrál. Posledních deset minut šla mexická vlna a lidé skandovali. Věřím, že se jim hokej líbil," řekl spokojený Jágr po zápase. Jeho Rytíři se po pátém tříbodovém zisku za sebou posunuli na třetí místo tabulky.

Jaromír Jágr v dresu Kladna
zdroj: ČT4

Kladno o výhře na jihu Čech rozhodlo ve druhé třetině, v níž vstřelilo čtyři góly a vyhnalo brankáře Lukáše Sáblíka na střídačku. "První třetinu jsme hráli hrozně, já byl ještě někde na Hluboké... Celé naší první pětce se vůbec nedařilo. Domácí nás přehrávali, ale přesto jsme šli do druhé třetiny s náskokem," hodnotil čtyřicetiletý veterán duel.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa pochválil brankáře Jana Cháberu. "Jen díky němu jsme vedli. Potom jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, jinak odjedeme s debaklem. Začali jsme víc bruslit, napadat a byli jsme mnohem agresivnější. Z toho vyplynuly čtyři další góly," podotkl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozcvička Jágra během utkání

Největší hvězda extraligy se dnes prosadila ze hry i z trestného střílení. "Nájezdy se mi v tréninku docela daří, ale dnes to byla vyloženě náhoda, protože led nebyl moc dobrý. Po pěti minutách se začal lepit a byl pomalý. Přihrávky se zpomalovaly. Asi to bylo tím, že přišlo hodně lidí," uvedl Jágr.

Kladno inkasovalo na začátku druhé třetiny dvouminutový trest za pozdní příchod na led. "To je chyba trenérů. Musíme jim něco srazit z platu, abychom ušetřili na pojistky," smál se Jágr. Podle asistenta Jiřího Kopeckého měli ale hosté v kabině špatně nastavené hodiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články