Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jágr se vrátil s bilancí 2+2 a Kladno se po letech dočkalo vítězství nad Spartou

Od října roku 2012 čekali hokejisté Kladna na výhru nad Spartou a dočkali se dnes. Domácí sice třikrát vedli, naposledy 4:2 ve druhé třetině, ale pak už stříleli góly jen hosté. Výraznou měrou se na vítězství Kladna 8:4 v O2 Areně podílel Jaromír Jágr, který se vrátil po zranění a dal dva góly z přesilovek a u dalších dvou asistoval. Čtyři asistence zaznamenal obránce Rytířů Brady Austin.

Jaromír Jágr z Kladna (vpravo) se raduje z gólu v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Jágr si 29. listopadu v domácím utkání právě se Spartou zranil přitahovače a následně vynechal 12 utkání. "Bál jsem se, abych se znovu nezranil a zase se to znovu neprotáhlo. Chtěl jsem si být stoprocentně jistý, že se když se vrátím, tak neudělám nějakou kravinu," řekl novinářům JágrNa straně Pražanů se po jednozápasové absenci vrátil Růžička. První vzájemný duel v sezoně v O2 areně vytvořil díky 17 220 divákům extraligový rekord v zápase hraném v hale.

Tentokrát se v libeňské hale sešlo 14 016 fanoušků, kteří viděli skvělý nástup domácích. Po 86 sekundách od úvodního buly skóroval ve čtvrtém utkání za sebou Košťálek, se 13 góly nejlepší střelec mezi obránci. Kladno vyrovnalo v deváté minutě z přesilové hry. Jágr nejprve z kruhu Sedláčka neprostřelil, poté ale přihrál na modrou Austinovi, jehož střelu usměrnil do sítě Zikmund.

Domácí odpověděli za 83 sekund, poté co Řepík před brankou využil Tomáškovu nabídku. Rytíři zareagovali o necelé dvě minuty později. Sedláček nezkrotil Austinovu střelu a Melka z dorážky srovnal. Vedení vrátil sparťanům v 18. minutě Říčka, jenž po Růžičkově přihrávce propálil Godlu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Kladno

V 28. minutě navýšila Sparta náskok. Godla neudržel Kalinovu střelu a Říčka podruhé za sebou zaznamenal dvougólový zápas.

Hosté ale poté nasázeli šest branek. Dvoubrankové manko smazali ještě v prostředním dějství. Jen 34 sekund po Říčkově zásahu propadlo Sedláčkovi za zády O'Donnellovo zakončení a ve 34. minutě vyrovnal Vampola, který tečoval Austinovu střelu. Obrat Rytířů dokonal ve 44. minutě v početní výhodě Jágr, který překonal Sedláčka střelou z pravého kruhu do horního růžku.

Potom skóroval z mezikruží Bláha a v polovině třetí části se z dorážky prosadil opět druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL Jágr. Čtyři body v extraligovém souboji zaznamenal poprvé od 30. prosince 2012. Konečný výsledek stanovil v oslabení do prázdné branky Strnad.

"Gratuluji Kladnu k výhře. V první a druhé třetině jsme hráli s energií, vytvořili jsme si dostatek šancí. Kladno vstřelilo góly, které ho udržely ve hře. Ve třetí části odvedli skvělou práci v přesilovkách, dobře si je načasovali, a to byl rozhodující faktor," konstatoval kouč pražanů Uwe Krupp (Sparta). "Za stavu 4:2 jsme měli hodně šancí, abychom zápas dovedli do vítězství. Co mám říct k Jágrovi, když už o něm bylo vše řečeno? Je to výjimečný hráč, jedinečný svého druhu. Dal dva skvělé góly, puk ho poslouchal. Poprvé se prosadil díky povedené střele, podruhé se k němu kotouč odrazil. Když bude dál dostávat takové puky, vstřelí mnohem víc branek."

Jeho kladenský portějšek David Čermák byl samozřejmě s výhoru i výkonem spokojený, ale viděl i nedostatky: "První třetina z naší strany nebyla dobrá, pustili jsme Spartu do vedení a dělali jsme zbytečně moc chyb. Ve druhé třetině nám Sparta odskočila na dva góly, ale naštěstí jsme rychle snížili. Potom si myslím, že jsme byli lepším týmem. Přesilovky nás potěšily. Během sezony se nám moc nedaří. Proti Plzni jsme je sehráli velmi špatně, ale dneska jsme z nich dali tři góly. Jaromír Jágr šel do zápasu s tím, že by chtěl chodit hlavně na přesilovky. Všichni vědí, že umí podržet puk a pětka je hned klidnější. Přesilovky dnes vypadaly mnohem lépe."

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 4:8 (3:2, 1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 2. Košťálek (Rousek, Kudrna), 11. Řepík (Tomášek, T. Dvořák), 18. Říčka (V. Růžička, Pech), 28. Říčka (Kalina, Pech) - 9. Zikmund (Austin, Jágr), 13. Melka (Austin), 29. O'Donnell (T. Kaut), 34. Vampola (Austin, Jágr), 44. Jágr (Zikmund, O'Donnell), 47. Š. Bláha (Stach), 50. Jágr (Austin, Vampola), 54. J. Strnad. Rozhodčí: Pražák, Micka - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 14 016.

Sparta: J. Sedláček - Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, T. Dvořák, Košťálek, od 21. navíc Poizl - Řepík, Tomášek, Smejkal - Rousek, V. Růžička, Kudrna - Forman, Pech, Říčka - Dvořáček, Sukeľ, Vitouch. Trenér: Krupp.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Romančík - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Melka, T. Kaut, O'Donnell - Š. Bláha, Stach, Valský. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články