Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Jágr se rozjel a třemi body přispěl k vydřené výhře Kladna proti Litvínovu

Už v pátek v Liberci se prosadil a ukázal, že se dostává do formy. Nyní Jaromír Jágr ukázal svou extratřídu proti Litvínovu v utkání 5. kola hokejové extraligy, když výrazně přispěl k důležité výhře Kladna 3:2. Devětačtyřicetiletý útočník se podílel na všech třech trefách svého týmu, první připravil Nicolasi Hlavovi a pak už úřadoval sám.

Jaromír Jágr slaví gól do sítě Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínovští, kteří to měli do dějiště utkání jen kousek cesty, byli v úvodním dějství před 4700 diváky střelecky aktivnější. Pomohly jim i brzké dvě přesilovky; při té druhé Bow vychytal Lukeše. Rytíři si první početní výhodu zahráli ve 12. minutě, ani Kristo však neuspěl. V 16. minutě předvedl povedenou akci Jágr a připravil palebnou pozici pro Hlavu, jenž otevřel skóre.

V úvodu druhé třetiny se podařilo vyrovnat úspěšně dorážejícímu Stehlíkovi. Ve 27. minutě se Kladnu naskytla jedinečná příležitost vzít si vedení zpět, když měli jeho hráči 104 sekund přesilovky pět na tři. Nesehráli ji ale moc dobře. V jediné větší šanci Plekance vychytal Godla, v jejím závěru se navíc provinil faulem Kubík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Litvínov

Ani hra čtyři na tři Rytířům nesedla, naopak když už se v početní převaze ocitli hosté, ujel sám na Bowa Zygmunt. Ani on však nebyl úspěšný. Ve 37. minutě se provinil Strejček a tentokrát už Rytíři trestali: Baránek nepovedenou ranou od modré čáry trefil vedle branky stojícího Hlavu, ale k dorážce se pohotově dostal Jágr a bekhendem skóroval.

Vyrovnání zařídil v polovině 45. minuty Straka, dokonale trefil kotouč při dorážce vlastní střely. Uběhlo ale jen 77 sekund a své umění ukázal podobným způsobem opět Jágr. Po střele z úhlu si našel odražený kotouč za brankou a po jejím objetí ho poslal za Godlova záda. O chvilku později byl vyloučen, ale hosté na vyrovnání nedosáhli ani při závěrečné power-play.

5. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Hlava (Jágr, Baránek), 39. Jágr (Hlava, Baránek), 46. Jágr (Plekanec) - 23. L. Stehlík (Havelka), 45. P. Straka (Stříteský). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Komárek, Frodl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4700.

Sestavy:

Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, J. Suchánek, Wood - Jágr, Plekanec, Hlava - Strnad, Kubík, Kristo - Dvořáček, M. Filip, Račuk - Bláha, Pitule, M. Beran. Trenér: D. Čermák.

Litvínov: Godla - Irving, Demel, D. Zeman, Balinskis, Stříteský, Hrbas, Strejček - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - Zygmunt, Havelka, L. Stehlík. Trenér: Országh.

David Čermák (Kladno): "Pro nás to byl velmi důležitý zápas, protože jsme do něj vstupovali s nulovým bodovým ziskem. Myslím si, že se nám podařilo navázat na výkon z minulého kola s Libercem, kde byl náš výkon už o něco lepší. Hlavně jsme ale rádi za tři body."

Vladimír Országh (Litvínov): "Utkání se mi nehodnotí snadno, protože jsme jednak prohráli, ale také nemůžeme být spokojení s předvedenou hrou. V zápase jsme byli všude o krok pozadu, zatímco Kladno hrálo jednoduše a bylo všude rychlejší a silovější. Myslím si, že dnes vyhrálo zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články