Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Jágr: Pro mě by bylo nejkrásnější, kdybychom měli pořád plno

V den utkání slavil 51. narozeniny, ale na oslavy neměl myšlenky, v sázce byl další důležitý souboj v záchranářské misi. Legendární Jaromír Jágr přesto mohl mít po zápase důvod k úsměvu, neboť vedle narozeninového dortu se mohl radovat se spoluhráči také z vítězství 2:1 nad Mladou Boleslaví.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Mladá Boleslav

"Víceméně jsem na to nekoukal. Jsem rád, že jsme vyhráli. Bylo to šťastné vítězství, velké, ubojované. Myslím si, že ve třetí třetině měli víc ze hry než my," prohlásil ve slavnostní den Jágr k důležité výhře proti jedenácté Mladé Boleslavi, na kterou poslední Středočeši ztrácí po 46. kole šest bodů.

Na konci zápasu rozhodla kladenská početní výhoda. "My jsme dostali dvě přesilovky a využili jsme ji (v závěru). Spíš to byl ale trochu náhodný gól," řekl Jágr k rozdílové trefě Jakea Dotchina pouhých sto sekund před závěrečným hvizdem.

Reprezentační pauza, která přerušila kolotoč základní části, však hokejové legendě spíš uškodila. "Měli jsme deset dní přestávku, což mi vůbec nepomohlo. Možná jsem i trochu přibral," dělal si ze sebe srandu Jágr v narážce na nedávné Švédské hry.

Středobodem vypjatého souboje byly Jágrovy 51. narozeniny, což domácí klub připomněl v první komerční přestávce v úvodní třetině. "Hráli jsme doma, samozřejmě si toho vážím. Pro mě by bylo nejkrásnější, kdybychom měli pořád plno. A je jedno, jestli mám narozeniny, nebo ne," uvedl Jágr k návštěvě více než 3,5 tisíce diváků.

Kladno zůstává šest kol před koncem základní části na posledním místě, na předposlední České Budějovice ztrácí bod, na dvanáctý Litvínov dva. "My to neřešíme. Musíme si to uhrát sami, uvidíme, jak se vyvinou další zápasy," neohlížel se Jágr na prohry českobudějovického Motoru s Pardubicemi (3:7) a Litvínova v Hradci Králové (0:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články